Geplaatst in Geen categorie

De eerste uitdaging

Afbeeldingsresultaat voor uitdaging

Terwijl mijn laptop opwarmt (helaas is het nog een ouwetje en heeft hij af en toe wat meer tijd nodig om zijn werk te gaan doen), denk ik na over de opdracht van Petra voor vandaag. Ik heb inmiddels al een welkomstblog geschreven en ook een stukje over mezelf. Ik ben een blog gestart voor iedereen, die wil relativeren. Voor de mensen, die zich herkennen in de alledaagse verhalen, die juist het leven soms zo bijzonder en leuk maken. Of juist leuke ideeën willen opdoen op creatief gebied. Of misschien beleven jullie aha-momentjes in mijn gedachtenstromen… Vooral met zoveel mogelijk humor, zelfspot en optimisme, dat is mijn doel. Wat het ook is, wat jullie boeit op mijn blog, jullie zijn van harte welkom!

Terug naar het moment van opwarmen van mijn laptop: op dat moment komt de chaoot weer in mij boven… Want: oh ja, ik moet de winter versiering van de voordeur halen. Tijd om weer eens de lente te gaan introduceren in huis. Oh ja, de vaatwasser moet ook nog leeg. Dat doe ik dan zo wel. Oh, en de was is klaar en kan in de droger. Nog even dat recept opzoeken, wat ik wil gaan maken als mams zondag komt eten. Katten naar binnen, katten naar buiten (ze zijn nogal besluiteloos hier). Appeltje schillen, want ik heb even trek in iets tussendoor. En ondertussen…. is mijn laptop allang klaar voor gebruik (en mijn huis is overigens nog steeds niet aan kant 😉 )

Zolang ik me kan herinneren heb ik geschreven. Op de lagere school leuke verhaaltjes bij een kaartje wat ik van die en gene kreeg. Op de middelbare school hoopte ik altijd, dat mijn opstel zó onnoemelijk bij mijn leraar of lerares Nederlands zou opvallen, dat ze zouden zeggen: “Daar moet je iets mee gaan doen! Wordt schrijver….”. Die dag kwam overigens nooit. Dagboeken vol heb ik gepend, in de hoop overzicht te krijgen in de chaos van mijn bestaan. Vaak luchtte het op en viel er iets van mijn schouders. Toch bleef die droom om ooit “echt” te gaan schrijven altijd in mijn achterhoofd zitten. De kans om “Harry Potter”te schrijven en wereldberoemd te worden, ging helaas aan mij voorbij. Die eer was aan mevrouw Rowling. En toch bleef die droom bestaan. Dat de aanleiding om heel veel te gaan schrijven een hele vervelende zou zijn, wist ik toen nog niet. Dat het me uiteindelijk veel gebracht heeft, is een feit.

Begin 2014 kreeg ik de diagnose schildklierkanker. De bodem werd met één klap onder mijn voeten vandaan geslagen. En wat lief van iedereen in de familie- en vriendenkring om me te mailen, appen enz., omdat ze net zo geschrokken waren als ik. Alleen sloeg de vermoeidheid toe en wilde ik niemand passeren door niet te antwoorden. Dus draaide ik overuren om alles persoonlijk te beantwoorden…  Na mijn eerste operatie had ik een vriendin van me toevertrouwd, dat ik een geheime pagina zou starten op facebook om iedereen op de hoogte te houden, als bleek dat ik uitzaaiingen zou hebben. Helaas, die waren er. En zo startte mijn schrijfavontuur. Met vooral dingen recht uit mijn hart, maar ook de gewone huishoudelijke mededelingen over controles, onderzoeken, aanstaande operaties, behandelingen enz. Steeds vaker gingen mensen in mijn groep dátgene zeggen, waar ik op de middelbare school al van droomde: hier moet je iets mee gaan doen!

En daar ben ik dan: begonnen aan een eigen blog. Voor het “echie” deze keer … Een blog over vallen en opstaan en weer overzicht krijgen. Over de volgende reis in mijn leven. Weer een onbeschreven blad. Opnieuw aan het werk gaan, opnieuw een (normaal) sociaal leven opbouwen, opnieuw beginnen met mijn leven een andere richting te geven… Gaan jullie mee? Jullie kunnen me volgen via de e-mail of wordpress. Geef je even op! 🙂 Ook vind ik het uiteraard superleuk als je reageert… Wil je jezelf voorstellen? Ook dat mag uiteraard. En binnenkort ga ik het ook op mijn algemene pagina van facebook delen. Voorlopig alleen nu even in de challenge groep en mijn geheime groep. Want dat is nog wel een dingetje… Zoals Petra vroeg: “Durf jij in het licht te stappen?” Daar moet ik nog even moed voor verzamelen, Petra 😉 En een aanloopje nemen.

12 gedachten over “De eerste uitdaging

  1. Geweldig Angeel! Mevrouw Rowling schrijft misschien mooie fantasieverhalen maar jij schrijft uit het leven gegrepen! Super dat je deze stap zet! En vanzelfsprekend ga ik je volgen! Heel veel succes lieverd! xxxx

    Like

  2. Erg leuk hoor. Wat doen met je pen kwaliteiten. Ik weet hoe heerlijk dat is (iets met familie dingetje). Natuurlijk ga ik mijn nichtje volgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s