Geplaatst in Geen categorie

Hoge latten en heel veel ballen

Afbeeldingsresultaat voor ballen

Regels… ze zijn er om gebroken te worden. En eerlijk is eerlijk…. Ik hou niet zo van regels. Uiteraard hebben we ze allemaal nodig om vooral het leven in goede banen te leiden. Maar ik heb liever een leidraad, wat aanwijzingen hoe het zou kunnen en maak daar dan graag mijn eigen verhaal van. En dat kregen we afgelopen zaterdag. Een lijstje met regels over bloggen. Met meteen gelukkig de opmerking erbij, dat iedereen het op zijn of haar eigen manier mocht doen. En de perfectionist, die dan in mij boven komt, wil meteen ook alles goed doen. Dus gluur ik nu af en toe rechtsonder in het hoekje van mijn scherm om te kijken of mijn aantal woorden overeen gaan komen met wat me is verteld.

Story of my life overigens, om alles perfect te willen doen. En om me overal waar ik enthousiast over ben voor 300% in te storten. Maar dan wel graag met de lat heel hoog…. Op mijn sloffen had ik de HAVO kunnen halen. Maar nee, ik moest en zou mijn VWO diploma in mijn zak hebben. Nou, dat heb ik geweten: het duurde 8 jaar, maar toen hรกd ik hem ook. En wat wรกs ik trots op mezelf. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het mij niet. Van 20 jaar in de logistiek, commercieel bezig, besloot ik op een bepaald moment om mijn eigen spirituele praktijk te gaan beginnen. In die tijd een nogal vaag woord, waar veel mensen voor terugschrokken. Want oooh, dat was een beetje “spooky” allemaal. Maar hรฉ, ik deed het toch maar! En zo kan ik nog veel voorbeelden noemen, waarbij ik dwars tegen adviezen (en regels) inging.

Alleen is me, na al die afgelopen jaren, dat ik keihard terug werd gefloten, wel het e.e.a. duidelijk geworden: Goed is ook goed genoeg. Mijn lat ligt vaak veel te hoog. En soms ben ik tegenwoordig zelfs in staat om van de vele ballen, die ik al jaren hoog probeer te houden, er eentje te laten vallen. Zonder schuldgevoel… Wauw! Wat ben ik trots op mezelf. Uiteraard heeft de opdracht van mijn blog challenge wel het hele weekend door mijn hoofd gespookt, maar ik besloot om het even te laten. Ik heb mezelf een schouderklopje gegeven ๐Ÿ˜‰ Wat me vooral dwars blijft zitten zijn die plaatjes bij mijn blog. Ik plukte ze voorheen overal vandaan. Maar goed, nu toch even goed op gaan letten of het wel mag… Gelukkig krijgen we les van een doorgewinterde blogster, waardoor we zelf het wiel niet meer hoeven uit te vinden ๐Ÿ˜‰

Dit gezegd hebbende, ga ik zo snel mogelijk dit blog plaatsen. Want rond 10 uur zal de nieuwe opdracht al wel weer komen. Lat te hoog?? Misschien, maar ik heb er zo onnoemelijk zin in allemaal. En die ballen…. Die voelen niet zo zwaar meer op dit moment. Vooral omdat ik mijn hart volg en niet mijn hoofd…. Zoals het best bij mij past!!

10 gedachten over “Hoge latten en heel veel ballen

 1. Oh wat super herkenbaar is je verhaal… Ik ben ook zo’n perfectionist en zit ook te ploeteren op onze opdrachten ๐Ÿ˜‰ Maar zolang het zo leuk blijft, mag dat nu eens een keertje man mezelf… en ook dat is een overwinning! We leren het wel, heel veel succes met het schrijven en je andere werkzaamheden!

  Like

 2. Leuk geschreven angeel. En zo herkenbaar. Niet voor mijzelf, want perfectionisme past mij niet. Ik ben van een zes is voldoende. Maar ik zie het bij Diana, en ook de last die met je mee draagt als je de lat te hoog legt. Ik zou het mijn jonge zusje af en toe gunnen om relaxer om te gaan met de dingen in het leven, maar dat zit er bij haar nu eenmaal niet in. Ik heb weer genoten van je blog.

  Like

  1. Dank je wel, lieverd! En Diana kan het ook vast leren… Kleine stapjes tegelijk ๐Ÿ˜Š Ik ben me er in ieder geval inmiddels van bewust, dat ik het doe. Dus kan ik mezelf eindelijk terug fluiten. Adem in, adem uit….
   Grappige is, dat ik mijn kleine man juist probeer te leren, dat het goed is, zolang je je best maar doet ๐Ÿ˜‚

   Like

 3. Ik ben van een generatie dat je netjes “tussen de regels” moest schrijven, met kroontjespen, wat ondanks de regels je juist je best ging doen, om “schoon” te schrijven, een ieder doet het op zijn eigen manier, zeg maar jouw lat is de bovenkant van mijn regels, “effe zakke” angelika, de onderste regel is ook heel mooi, dank je wel voor je verhaal “met ballen”, lat je niet kisten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hart volgen is uiteindelijk en misschien wel ondanks ….altijd goed gebleken! Succes! Ga vooral door! En idd zo nu en dan een balletje laten stuiteren kan ook heerlijk zijn! Ik lees je verhalen graag! Kus Wollie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s