Geplaatst in Geen categorie

Routines en gewoonten

Afbeeldingsresultaat voor my life didn't go

Vandaag mag ik voor mijn challenge een blog schrijven over routines en gewoonten. En zoals gewoonlijk, schieten mijn gedachten alle kanten op. Het grootste gedeelte van mijn leven bestond niet echt uit routines…

Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde was er, in mijn herinnering, een duidelijke structuur. Ons ontbijtje bestond uit een boterham met hagelslag en een kopje thee. Op zondagochtend werd de tafel uitgebreid gedekt en aten we gezellig met z’n allen bijzondere broodjes. Iedere avond zaten mijn ouders, mijn broertje en ik aan tafel en aten we groente, aardappels en vlees. Op woensdagmiddag mochten we tv kijken. En dat was echt een feestje. Stuif ’s in… Geweldig vond ik het. Net als die opblijf avonden toen ik wat ouder werd. Ik wist niet beter dan dat mijn moeder met de thee op me wachtte als ik uit school kwam. Later kwamen alle vriendinnen ook mee om even gezellig te kletsen en thee te drinken, voordat ze weer naar huis fietsten. Mijn vader bracht me naar mijn volleybal wedstrijden en juichte het hardst van allemaal. Duidelijk, overzichtelijk en gestructureerd.

En als ik me goed herinner, kwam daar een beetje de klad in, toen ik samen ging wonen met de man, waar ik later mee zou trouwen. Hij voer op de grote vaart en dus hadden wij geen leven vol gewoonten. Althans geen dagelijkse of wekelijkse routines. Ik werkte 5 dagen per week in de logistiek (ook altijd anders iedere dag) en studeerde in mijn avonduren. Hij was 2 of 3 maanden van huis en daarna weer een maand thuis. Onregelmatiger dan dat, kan je het niet krijgen…. Toen hij “aan de wal” kwam, dacht ik dat er wel wat meer structuur zou komen. Niets was minder waar. De chaos, die dat met zich meebracht, leidde uiteindelijk tot onze scheiding. Mijn routine was vanaf toen om naar mijn werk te gaan. Om er vervolgens een gewoonte van te maken om nooit te weten hoe laat ik weer naar huis zou gaan. De tijd van mijn leven gehad, van regelmaat was nooit veel sprake.

Vervolgens begon ik mijn eigen bedrijf. Weer geen regelmaat, maar wat heb ik de jaren van mijn leven gehad!! Heerlijk om mensen te coachen, cursussen te geven, workshops voor kinderen te organiseren, massages te geven, te magnetiseren, meditatielessen op te zetten en af en toe iets te organiseren voor bijvoorbeeld de Cliniclowns. Heerlijk om mensen een steuntje in de rug te kunnen geven en ze verder op weg te helpen. Die regelmaat kwam met de komst van de liefde van mijn leven: mijn zoontje, Sem. De dagen van wel kijken wanneer ik zou eten of langer op bed blijven waren over. Vanaf zijn geboorte heb ik hem alleen opgevoed. Vader buiten beeld. Jammergenoeg, want ik had hem zo graag een gezin gegund met een moeder én een vader. De regelmaat was fijn. Het op zien groeien van mijn binkie heerlijk. Helaas werd ons leventje de afgelopen 3 jaar weer een chaos door alle ziekenhuisbezoeken en de onzekerheid over het verloop van de kanker.

En ik denk en ik hoop en ik geloof, dat we nu in wat rustiger vaarwater komen. Tijd om weer wat regelmaat en routine te krijgen. En dan begin ik maar bij mijn blog. Iedere avond een stukje schrijven? Of misschien beter in de ochtend? Ik denk niet, dat dat aan mij is besteed. Al heb ik wel 100 dingen waarover ik wil schrijven, het moet spontaan opkomen. Het komt zoals het komt. Ook al is het niet gepland, het is goed zoals het is. Deze maand tijdens mijn challenge maar eens kijken wanneer voor mij het beste tijdstip van de dag is… Wish me luck! 😉

 

4 gedachten over “Routines en gewoonten

  1. Dat je jezelf überhaupt staande kunt in deze tijd is al moeilijk genoeg, laat staan om dat ook nog met alle “zorgballen”, kijk Mam, Pap, Sem, Broer, Vriend(in) en wie ook maar kijken wil, ik kan het al met drie …. oké schat gaat zo door, en dan zijn de ballen allemaal in de lucht. Zoals de Engelsen zeggen: Three is too many, of in plat Nederlands: twee is zat. Maak er een gewoonte van om te ontdekken: kijk: Angelika ik kan het ook met één minder. Lekker snel stuk over een bijzonder leven zonder routine.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s