Geplaatst in Geen categorie

Opgeruimd staat netjes

Afbeeldingsresultaat voor schoonmaken

Wat kan het heerlijk zijn, een opgeruimd huis, leven en hoofd. Om dat voor elkaar te krijgen, zal je ergens een begin moeten maken…

Terwijl ik me door 3 jaar administratie ploeg, kom ik steeds weer spulletjes tegen, die ik allang verloren had gewaand.  Stapels met tekeningen en knutsels van mijn binkie. Oude agenda’s met alle verliefdheden van de middelbare school. Schriftjes, die ik deelde met vriendinnen, waarin we lief en leed bespraken. Dagboekjes, een verslag van mijn rondreis in Thailand. Fotoboekjes van Sem’s verjaardagen (oh wat was hij klein) en hobbyspullen. Mijn spiegels, die in de grondverf staan om verder opgeknapt te worden. Alle verzamelde letterbakken, waar ik nog steeds grootse plannen mee heb. Dienbladen om etageres van te maken. Canvassen, nog maagdelijk wit. En letters, vooral veel letters. Sjablonen, houten letters, vilten letters in alle vormen en kleuren. Heerlijk vind ik dat, daar is altijd weer iets leuks mee te verzinnen. Ik ben gek op letters…

De prullenbak raakt vol. De stapel oud papier wordt steeds hoger. Alle spulletjes krijgen hun eigen plekje in mijn hobbykast. De administratie op een stapel. De tekeningen en knutsels in een doos. Speelgoed, wat nog te gebruiken is, in een tas voor een lieve vriendin van me met een tweedehands winkel. Zodat zij het kan verkopen voor allerlei goede doelen. Oude kleding apart voor de kledingcontainers. Mijn canvassen netjes op een rijtje naast de kast. Een mand vol met letter spulletjes. En met het leger worden van mijn bureau en de planken erboven, raakt ook mijn hoofd steeds leger en komt er weer ruimte voor creativiteit… Dus loop ik naar beneden, schetsboek en kleurpotloden onder mijn arm. En terwijl ik op de bank onderuit ga in, begin ik te schetsen. Voor mijn serie over bijzondere mensen in mijn leven. De eerste ruwe schets is klaar. Ik ga hem deze week proberen af te maken. Binnenkort gaan jullie mijn idee zien.

De rommel is uit mijn hoofd, er is weer ruimte voor nieuwe ideeën. Wat fijn, dat het zo werkt: opgeruimd staat netjes 😊 En nu ben ik toch benieuwd… Hoe vol is jouw hoofd??

8 gedachten over “Opgeruimd staat netjes

 1. Mijn hoofd is leeg. Ggrr van de kou en van de verkoudheid. Maar er zijn dagen dat die erg vol zit. Dan weer een dag om leuke dingen tegaan doen en het verdriet en nare dingen achter telaten.
  Dikke knuffel.

  Like

 2. Heerlijk ja als je op gaat ruimen in je huis, raakt je hoofd leeg. Als ik ergens op aan het kauwen ben ga ik bijvoorbeeld strijken of een beetje soppen. Altijd prijs!

  Like

 3. Hoe vol mijn hoofd is? Dat wil je niet weten 😉 Door de blogchallenge tuimel ik alle kanten op, maar het helpt goed om dat geestelijk op te ruimen, door er over te schrijven. Nu nog de zooi om me heen opruimen, zoals jij dat zo mooi beschrijft, en zo de ruimte te krijgen om creatief te zijn. Maar eerst even zingen, dat helpt ook goed om weer even tot mezelf te komen!

  Like

  1. Heel herkenbaar, Yvonne 😂😂 En dat schrijven is wel heerlijk altijd. Zingen…. Jaaaa! Morgen maar weer eens meegalmen met een heerlijke cd. Leuk, hoe we elkaar op ideeën brengen! 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s