Geplaatst in Mijn kanjer

Wat hij in zijn koppie heeft….

sem-zagenTrots ben ik altijd op hem, mijn lieve binkie. Maar vandaag kijk ik vol verbazing wat er allemaal gebeurd… En ben ik supertrots ๐Ÿ™‚

Ik hoor al de hele dag gezaag en het kloppen van de hamer. Er wordt hier hard gewerkt!! Mijn kleine grote man heeft vanmorgen bedacht, dat hij een hut wil maken. Over het algemeen kwam het er in de afgelopen jaren op neer, dat ik de hamer ter hand nam en de hut verder af maakte. En dan commentaar kreeg als ik er bloempotten bovenop zette. Want hรฉ, dat was รฉcht niet cool als zijn vriendjes zouden komen…

Vandaag weigert hij alle hulp. Alhoewel ik stiekem denk, dat mijn vader hem af en toe vanaf zijn wolkje aanwijzingen geeft. Hij zaagt, meet op en timmert, dat het een lieve lust is. Zijn speciale timmermans potlood wordt door mams bijgesneden. Zijn rode stift ligt klaar om alles af te tekenen. En hij gaat! Op volle kracht vooruit. Als de brandweer. Bij ieder latje, verwacht ik, dat hij het hamertje, zaagje of bijltje erbij neer gooit. Maar nee, hij gaat dapper door. Soms met een verbeten gezicht, omdat de spijkers niet willen wat hij wil. Maar ook met een koppigheid van ongekend formaat… Ik leg hem uit wat mijn vader mij altijd uitlegde: zagen doe je met lange halen. En vooral rustig! En naarmate de uren verstrijken, zie ik hem steeds meer ontdekken. De zaag gaat rustig, maar gestaag door de planken. De spijkers worden steeds meer op de juiste maat gezocht. Hij leert, terwijl hij doet. Fantastisch!

sem-klussen

En dan ontstaat er langzaam maar zeker een herkenbaar iets. Een echte hut! En oh, wat ben ik apetrots op dit kleine mannetje, die zoooo graag timmerman wil worden. Net als zijn opa, zijn grote voorbeeld. En echt, ik kan me nog steeds niet aan de indruk onttrekken, dat mijn vader hier een aandeel in heeft. Dat hij hem helpt met zagen en bedenken. Dan komt mijn vraag waar deze hut eigenlijk gaat komen in onze tuin met de grootte van een postzegel. Hij kijkt me verbaasd aan en vind het terras wel een goed idee. Ik stel voorzichtig voor (om te voorkomen, dat we alleen nog maar in de hut kunnen zitten deze zomer) om het in zijn chill hoekje te zetten over zijn relaxbank heen. Dan kunnen we er met een mooi doek een leuk tent afdakje van maken, probeer ik nog…. Hij kijkt me meewarig aan en zegt, dat hij er nog even over na gaat denken.

hut

Uiteindelijk moet ik hem vanavond naar binnen lokken met de belofte van zijn lievelingseten: spinazie met tonijn. Anders was hij waarschijnlijk nog bezig geweest.ย Morgen gaat hij verder. Hopelijk laat het weer het toe. Want hij heeft volgens mij zelfs al plannen voor een aanbouw… Wat hij in zijn koppie heeft… Trots op mijn doorzetter. Hopelijk heb ik hem dรญe genen in ieder geval meegegeven. En ik ga maar eens bedenken of ik misschien op zoek moet naar een nieuw eigen plekje in de tuin ๐Ÿ˜‰ Want het begint erop te lijken, dat een compromis er niet in zit nu er zo’n mooie hut in elkaar is gezet….

6 gedachten over “Wat hij in zijn koppie heeft….

  1. Geweldig om dit telezen. Wat een kanjer van een zoon heb je en ik weet zeker dat je vader(ome piet met de grote snor) meekijkt. Knuffel. Gaan duimen dat het morgen mooi wordt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s