Geplaatst in Bijzondere dagen

Internationale vrouwendag… Een dag om te vieren :)

vrouwendag

Vandaag is het 8 maart. De dag, dat we Internationale Vrouwendag vieren… Door o.a. Facebook nu wat bekender aan het worden, maar volgens mij bij veel mensen onbekend. Alle vrouwen, die ooit bij Transworld Marine Agency in Rotterdam hebben gewerkt, kennen deze dag absoluut!

Vandaag stond dit bericht op Facebook :

Ter ere van internationale vrouwendag
We vieren vandaag de geweldige bijdragen van vrouwen aan onze wereld en onze toekomst. “Wacht niet tot iemand anders opstaat om je een stem te geven. Jij bent degene die de wereld kan veranderen.” – Malala Yousafzai

Vrouwendingen

En hé, eerlijk is eerlijk, dat hebben wij als vrouwen wel verdiend!! En dat wij een grote bijdrage leverden aan ons bedrijf werd in ieder geval gewaardeerd. Ieder jaar kregen alle vrouwen op deze dag bloemen. En vaak van ons kantoor in Antwerpen een leuk cadeautje. Eén keer kan ik me in ieder geval nog herinneren: een bonbonschaaltje inclusief overheerlijke Belgische! bonbons…. Jammie. Dat is nog eens begrijpen waar vrouwen het voor doen 😉 Dit bedrijf (nog steeds “ons” bedrijf) staat bij ons allemaal hoog in het vaandel. Zelfs nadat het 22 jaar geleden al failliet is gegaan. De afgelopen jaren hebben we iedere 2 jaar een reünie. En het voelt voor mij altijd zo als THUIS komen. Het is als een warm dekentje om me heen om iedereen weer te zien en horen. Als er iets aan de hand is (jammergenoeg zijn dat tegenwoordig vaak droevige dingen), weten we binnen een dag of wat, allemaal wat er is en waar we naar toe moeten. We blijven nog altijd een beetje familie van elkaar…

Perestrojka

Ik blijf me erover verbazen, dat deze groep al 22 jaar uit elkaar is en nog steeds zo hecht. Ik blijf me ook afvragen hoe dat mogelijk is… Natuurlijk werden we allemaal goed betaald en waren er bonussen te verdienen, maar was dat wat ons bond? Ik denk het niet… Ik denk, dat het al heel speciaal was om voor de enige cargadoor, exclusief voor de Russen te werken. Destijds was dat wel iets bijzonders. De muur was nog niet gevallen en van de Perestrojka had nog nooit iemand gehoord. Rusland was hermetisch afgesloten. Geheimzinnig en toch wel een beetje spannend. Wij werkten voor de Russen… De eerste gedachten van mensen was vaak: KGB (de geheime Russische dienst) en BVD (onze binnenlandse veiligheidsdienst). We hebben zelfs, als ik de verhalen mag geloven, een heuse spion (KGB) in dienst gehad. En dat maakte dus ook, dat wij allemaal gecheckt werden door onze BVD. Hoe spannend kan je het maken op je werk 😉 Als we 5 jaar bij het bedrijf werkten, mochten we, op kosten van de baas, een reis maken naar St. Petersburg (destijds Leningrad) en Moscow. Ik mocht, voordat de muur viel, die reis maken en wow! wat heeft dat een indruk op me gemaakt.

Eén voor allen, allen voor één….

Waardoor komt het dan, dat we nog steeds zo’n band hebben?? Misschien, omdat als de eerste nieuwe haring er was, er altijd voor iedereen een harinkie werd aangerukt en we met z’n allen even pauze hadden om dat te vieren. Of misschien, omdat niet een bepaalde afdeling het 1.000ste schip voor de kant kreeg, maar dat wij – met z’n allen – dat schip voor de kant kregen. Als eenheid. En voor die eenheid was er dan ook gebak op dat moment… Voor allemaal!! Of zou het komen, omdat we juist allemaal zo verschillend waren en elkaar gewoon accepteerden zoals we waren? Zoals onze collega, die zich bemoeide met de Erasmusbrug, die destijds gebouwd werd. Volgens hem schots en scheef, dus belde hij acuut de gemeente. Met deze mededeling. Waarop de gemeente reageerde met: “Als u nou uw werk doet, doen wij het onze…” Deze anekdote was er één uit velen en werd uiteraard in onze nieuwsbrief vermeld. Zelfs nu kunnen we ons er nog om bescheuren. Misschien is het vooral, omdat we altijd zo hebben gelachen met z’n allen, terwijl er ook heel hard werd gewerkt. Het blijft bijzonder, die band die we hebben met elkaar. Ik zou er zó weer gaan werken. Al was het alleen maar voor Vrouwendag….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s