Geplaatst in Crea bea

Perfectionisme en faalangst

koffie-voorVoor een hele lieve dame had ik een leuk hebbedingetje gevonden voor haar koffiecupjes. Handig ding, alleen niet echt haar kleur. Of hij dan in het zwart kon? Tuurlijk! Geen probleem. Ik ga wel voor je aan de slag!

Dus ging ik al een tijdje geleden van start: ontvetten, licht opschuren, spuitverf halen. En dan komt het weer op: faalangst… Voor mezelf nooit echt last van. Ik jetser alles in de verf in huis. En mislukt het, jammer dan. Dan komt er nog een verflaag over heen. Helaas werkt het niet helemaal zo als ik het voor een ander ga doen. Dan moet het vooral perfect. Verwacht die ander dat van mij? Nee, ik leg mezelf dat op de één of andere manier op…. Want nogmaals: het is een hele lieve dame en ik denk, dat ze hard zal lachen als ze dit leest. Het punt is, denk ik, dat zij zelf zulke prachtige dingen maakt. Op haar facebook pagina   Bij Marjan staan allerlei voorbeelden van prachtige haakdingen. Van hamburgers tot katjes en uilen. Van peren tot appels en rammelaars…. Als zij iets fotografeert, doet ze dat ook altijd zo mooi…Heeft dat iets met mij te maken? Ja en nee… Ze was zo lief om na mijn operaties voor ons te koken. En ook dat kan ze heerlijk! Ik eet mijn vingers erbij op… Dus moet ik iets wat ik voor haar maak ook perfect doen in mijn idee…

koffie-tussen

Dus hop, de schuur in en spuiten maar. Al jaren geleden, dat ik een spuitbus heb gehanteerd. En in eerste instantie heb ik dus een gigantisch gevecht met de dop, die er maar niet af wil. Schroevendraaier (zoals op de omschrijving staat) werkt niet, dus dan maar een groot mes eraan opofferen. En ja, zowaar na een kwartiertje of wat schiet de dop van de bus en vliegt de schuur door. Het eerste laagje gaat goed. Behalve het feit, dat ik nauwelijks nog kan ademen na de eerste laag, kijk ik met argusogen of het goed droogt. En ja hoor, na een half uurtje durf ik het aan om de volgende laag te spuiten. So far, so good…. Bij de derde laag gaat het mis: gigantische zakkers druipen over mijn cupjeshouder. Pffff… maar weer schuren dan. En hop, door….. Na nog wat missers, binnensmonds gemompel en opnieuw starten, begint het er plotseling toch wel gaaf uit te zien.

cupjeshouder klaar

Uiteindelijk toch wel een heel leuk resultaat! En het belangrijkst is: ze is er blij mee… Binnenkort maar weer eens een bakkie bij haar gaan doen 😉 En die spuitbussen. Ik laat ze staan. Geef mij maar krijtverf. Mooie matte uitstraling, beetje dat nostalgische gevoel. Het tafeltje hebben jullie nog van me tegoed. Binnenkort….

Hoe vinden jullie hem geworden?? 

10 gedachten over “Perfectionisme en faalangst

 1. Snap helemaal wat je bedoelt! Ook ik ben erg kritisch op mijn eigen werk, alleen…. ben jij altijd degene die dat onnodig en te perfectionistisch vindt! Haha, iets met de pot en de ketel??
  Ziet er mooi uit, lieverd en je hebt (alweer) iemand blij gemaakt. Keep up the good work!

  Like

  1. Hahaha, hallo keteltje 😉
   Het stomme is, dat ik met mijn eigen spulletjes een stuk minder kritisch ben, dan met de dingen, die ik voor een ander maak. Ooit gaan we het nog wel leren 😊
   Dank je wel voor het compliment, lieverd 😘😘

   Like

 2. Ik zeg mooi geworden! En hebben we dat niet allemaal een beetje…tja dat leggen we onszelf op. Maar heeft misschien ook te maken met het idee wat er van ons “verwacht” wordt. En dat moeten we met elkaar maar eens veranderen! En jij…je hebt weer een mooi stukje werk afgeleverd! xxx

  Like

  1. Dank je wel, lieverd 😊
   En dat is, denk ik, de spijker op zijn kop! We denken vaak teveel, dat er iets van ons verwacht wordt, terwijl het vak niet zo is….
   We gaan het veranderen! Knuffels!!!

   Like

 3. het is als een soort fout huwelijk, ze komen vaak samen: perfectionisme (die de lat zo hoog hangt dat je er net niet bij kunt) en faalangst (dat je waarschijnlijk net niet bij die lat kunt). mooie cuphouder by the way!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s