Geplaatst in Crea bea

Lente in het mintgroen

20170312_123106

Wat een heerlijke, goddelijke dag was het vandaag. Eindelijk voelt het dan toch alsof de lente gaat doorzetten….

En wat is er dan fijner dan het lenteklaar maken van je tuintje 😊 Eerst uiteraard eens alles voorzien van een flink sopje om al het wintervuil te verwijderen. Oude planten weg, chill-hoekje voor zoonlief gezellig maken, tuinkussens naar beneden. En langzaam maar zeker komt er dan weer wat gezelligheid, terwijl ik af en toe pauze hou met mijn boek en flesje water, genietend van het zonnetje….

20170312_120302

Maar er is eigenlijk nog een kleine sta-in-de-weg…. Mijn oude keukenkastje. Het staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Helaas nog niet gevonden. En naar het grof vuil heb ik ook even geen zin in. Helemaal verweerd is hij inmiddels van het wekenlang buiten staan… Misschien leuk om even de nieuwe krijtverf van de Action uit te proberen? Het is erg dik, dus begin ik druppelsgewijs wat water toe te voegen, totdat het de juiste dikte heeft. En dan maar een beetje het en der smeren. Het moet niet al te netjes worden, want hij gaat de tuin in…

20170312_123159

De kleur droogt wat minder mint op dan ik had gehoopt. Uiteindelijk wordt hij leuk, hoor, maar ik hou wat meer van uitgesproken kleuren. Dus deze kleur zal ik in ieder geval niet meer kopen. Tussen de bedrijven door, krijgt mijn kleine man de zomer in zijn hoofd en stort een emmer water over zichzelf heen, terwijl hij roept: “Warm hΓ¨, mam…” Pffff, jammer wel. En aan de andere kant toch ook wel even het gevoel, wat ik lange tijd niet heb gehad… Ik heb weer iets meer energie Γ©n ik kan weer genieten van de warme zonnestralen op mijn gezicht. Het lijkt jaren geleden en eigenlijk is het dat ook wel een beetje. Jarenlang ontbrak me de energie om ook maar iets aan mijn tuin te doen. Een paar potten met wat viooltjes neerzetten, was het enige waartoe ik mezelf kon zetten. Wat fijn, dat ik er weer zin in krijg. Al gaat het nog steeds tergend langzaam….

20170312_174623

Het begin Β is er… In mintgroen 😊 Laat die lente maar komen! Ik ben er klaar voor. En het kastje ook…

En hoe voelde de lente vandaag bij jou? Ook zo genoten ervan?Β 

 

 

4 gedachten over “Lente in het mintgroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s