Geplaatst in Familie, Kind, Mijn kanjer

Even geen mamma zijn….

20170422_130607.jpg

Vandaag gaat Sem bij oma logeren. In de ochtend gaan we gezellig met z’n drietjes naar de Action. In de auto komt de opmerking, dat hij zich netjes zal gedragen en niet zal zeuren… Ik kijk een beetje verbaasd in mijn achteruitkijk spiegel en zie een ernstig koppie. Hij meent het! Ik ben benieuwd… 😉

Hij houdt het wonderbaarlijk genoeg wel 10 minuten vol… Dan komt het mamma, mag ik dit en mamma, zijn we al klaar om de hoek kijken. Ik merk, dat ik er toch wel een tikkie geïrriteerd van word…. Maar goed, we redden het zelfs om nog wat boodschappen te doen. En dan blijkt helaas, dat de broodjestent gesloten is. Oeps…. Ik had nog wel iets lekkers beloofd… Dan maar in ons eigen dorp een broodje gaan eten. En we genieten alle drie van een heerlijke tosti. Ik zet vervolgens mams en zoonlief af bij mijn moeders huis en ga op pad naar mijn eigen huis….

Vol wilde plannen om te gaan strijken, opruimen en knutselen. Heel even bijkomen op de bank eerst maar. Helaas is mijn energie niveau nog steeds niet wat het moet zijn… En dus ga ik van knikkebollen over in een diepe slaap. Waar ik om kwart over 5… uit wakker schrik… Alweer oeps…. Weinig meer kunnen doen dus. Rond 6 uur komt een lieve vriendin spulletjes ophalen voor haar winkel. Ze ziet er al net zo moe uit als ik me voel. Het is fijn om haar weer even te zien… Ik probeer de vermoeidheid van me af te schudden, maar dat lijkt niet echt te lukken.

Uiteindelijk krijg ik wel trek in iets te eten en besluit ik mijn lijf naar de keuken te slepen. En terwijl ik in de pannen roer, muziek hard aan op de achtergrond (sorry buren…), raam open, waardoor het zonlicht naar binnen straalt, besef ik, dat het al 19:40 uur is…. U2 gilt When Love comes to town uit mijn tablet en ik zing keihard mee. Al roerend op het ritme van de muziek. En ik voel me even vrij….

Ik besef, dat ik af en toe echt even moet bijtanken voor mezelf. Want hoe lief ik die gozer van me ook vind, soms is het heerlijk om zonder onderbrekingen keihard mee te zingen met mijn eigen muziek. En te eten op een tijdstip dat mij zelf uitkomt. Zonder een schuldgevoel te krijgen van een kind, wat met knorrende buik op de bank vraagt of het nog lang duurt voordat we gaan eten. Heerlijk om even geen mamma te hoeven zijn….

En dan is het 20:30 uur en mis ik mijn binkie toch wel een beetje en stuur hem een appje hoe het gaat. Natuurlijk gaat het goed 😊 Hij wordt altijd door oma in de watten gelegd. Welterusten, lieve jongen van me. Ik zie je morgen weer ❤

13 gedachten over “Even geen mamma zijn….

 1. Wat moedig van je. Wetende dat het fijn is om even echt jezelf te zijn, maar ook te maken hebt met dat grote moederhart. Fijn en zwaar tegelijk. Ben net terug van week niets doen met mijn zus. Tenerife. Het afscheid van mijn koters was het zwaarst ook al werden ze prima opgevangen en hadden we elke dag video-& whatsapp-contact. Geniet van je me-time, maakt niet uit hoe die verloopt😊. Liefs Tanja

  Like

  1. Dat lijkt me heerlijk, Tanja… Even een weekje weg. Met een vriendin (bij gebrek aan een zus 😉) Ik droom soms van een terrasje in Griekenland en inderdaad even niets te doen of te hoeven…. En natuurlijk missen we onze kids, maar gelukkig is er die app enzo tegenwoordig 😊 Goed gedaan van jou en ik hoop, dat je lekker bent bijgekomen! Inmiddels is mijn kleine man alweer thuis en heeeel aanwezig… Hihihi.
   Liefs,
   Angélika

   Liked by 1 persoon

 2. zo’n dag zou je eigenlijk gewoon elke keer jezelf moeten toe-eigenen…leuk voor oma, kind en voor jou…maak er een gewoonte van, voordeel voor alle partijen en je bent weer opgeladen de dag erna! xxx san

  Like

 3. Wat een lief stuk. En ja, heel belangrijk om af en toe even niets te hoeven. Wie weet vindt oma het ook fijn om een vaste dag af te spreken. It takes a village to raise a child tenslotte..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s