Geplaatst in Familie, Katten

Meet the family… onze Klieko ๐Ÿพ

 

20170313_124524

Mag ik jullie even voorstellen aan onze kater Klieko? Echt de liefste kater van de wereld, die met zijn knalblauwe ogen iedereen in vervoering brengt…

Onze Klieko is een ragdoll. Geboren op 27 mei 2010. Een je-weet-wel kater. En, zoals ik al zei, echt de liefste kater, die je je maar kunt voorstellen. Ik had 3 poezen, zusjes uit een nestje, die allemaal 16 en 17 jaar zijn geworden. Als ze รฉรฉn voor รฉรฉn wegvallen, heb ik mijn handen vol aan een pasgeboren baby als alleenstaand moeder. ย Mijn huis moet verkocht worden, mijn praktijk opgeheven.ย Veel tijd en rust voor een nieuwe kat heb ik niet echt. En door het verdriet over het verlies van mijn 3 dametjes, heb ik ook niet echt de behoefte om uit te kijken naar een nieuwe kat.

Tot รฉรฉn van mijn vriendinnen me vertelt, dat de fokster, waar zij haar ragdolls vandaan heeft, ermee gaat stoppen. Ze staat bij ieder nestje wat weg gaat te huilen en vindt het zo moeilijk om steeds weer afscheid te moeten nemen. De ragdolls, die mijn vriendin van haar heeft, zijn echt zooo leuk!! De fokster ย zoekt een goed thuis voor de zoon van haar eigen kat. Hij is door iemand “besteld”, maar wordt vervolgens nooit meer afgehaald. Als ik het goed begrijp, is zijn tekening niet zoals het hoort en zal er nooit met hem gefokt kunnen worden. Als ik iets niet belangrijk vind, is het wel dรกt, dus krijg ik een paar fotootjes opgestuurd… En oh, wat word ik op slag verliefd op dat heerlijke snoetje van hem. Grote blauwe ogen onder een petje, staren me vanaf het beeldscherm aan. Ik wil hem in het echt ontmoeten!!

2012-12-08 10.00.55

De mevrouw waar hij woont, vertelt me, dat hun hele gezin druk is met van alles en nog wat en Klieko dus echt aandacht tekort komt. En als er รฉรฉn ding is, waar ragdolls om bekend staan, is het wel de behoefte aan aandacht. Klagelijk en keihard kan hij mauwen… De rillingen lopen soms over mijn rug. Dus ga ik met vriendin, kind en kattenmand naar waar onze vriend woont, zo’n 1 1/2 uur verderop….

En na een flinke rit met kind van 4 achterin, die stuitert om zijn nieuwe katje te gaan ontmoeten, komen we aan bij een giga huis met een nog grotere tuin met weilanden er omheen. Meteen denkend aan de postzegel van een tuin, die we sinds kort hebben, vraag ik meย af of dat wel een geschikte plek zou zijn voor Klieko. Hij is op dat moment al ruim een jaar oud. Zou hij dan kunnen wennen aan veel minder ruimte? De mevrouw verzekert me van wel. Weer zo’n kenmerk van ragdolls…. Ze kunnen op een kleine oppervlakte prima leven, zolang ze maar genoeg aandacht krijgen.

Foto's 01.10.2011 003

Het duurt even voordat we hem te zien krijgen, want hij is de hort op…. Uiteindelijk komt hij aangesjokt. En wat is hij nog veel leuker in het echt. Maar ook grooooot!!! Hij gaat mee, terwijl zijn nieuwe baasje liedjes voor hem zingt om hem rustig te houden tijdens de rit. En wat is mijn kleutertje gelukkig met zijn wollige, nieuwe vriendje. Klieko beschermt zijn baasje ’s nachts door rug aan rug tegen hem aan te liggen. Het baasje wat met hem aan de riem wandelt om de buurt te verkennen. Want alleen in de achtertuin vindt Klieko op den duur niet meer zo leuk… Inmiddels loopt hij allang los, maar hij kent nu de weg ๐Ÿ˜‰ Ragdolls zijn wat dat betreft net hondjes. Zรณ onnoemelijk lief voor kinderen en je kunt ze heel wat leren!.

Inmiddels is hij alweer bijna 6 jaar bij ons. Een echte lieverd met een heel zacht karakter. Hij accepteert de volgende katten, die komen en schikt zich in zijn lot van oudste en wijste kat. Ondertussen kent de hele buurt hem en belt de postbode regelmatig aan, omdat hij keihard zit te mauwen voor de deur (overigens is hij dan pas 5 minuten buiten, maar doet alsof hij al uren niet binnen wordt gelaten). Bij de buren gaat hij af en toe kijken en een hapje eten of drinken. En mij houdt hij midden in de nacht bezig door doordringend in mijn oor te mauwen als hij denkt, dat ik wakker word.

19 gedachten over “Meet the family… onze Klieko ๐Ÿพ

 1. Mr. Blue Eyes….
  Stoere vent die zich niets aantrok van een nest krioelende kleintjes! De rustbrenger in de chaos. ๐Ÿ˜‰ Volgens mij mist Russell hem stiekem nog steeds!
  Voor ons ben je geen ‘mislukte’ ragdoll hoor, Klieko!!!
  Alleen die naam hรจ? Tja… ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  Like

  1. Hahaha, heerlijke kat!
   Hij brengt inderdaad rust ๐Ÿ˜Š
   En die naam, inderdaad zo jammer… Maar hij luistert naar niks anders. Voor ons hij goud waard ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’‹

   Like

 2. Als voormalig fokker van Noorse Boskatten weet ik hoe heerlijk die grote harige katten zijn. Wij hebben er nog 4 – uit eigen fok. De oudste 16 jaar.
  Leuk om via deze blog kennis te maken met Klieko en ook een beetje met je zoon. ๐Ÿ˜Š

  Like

  1. Oh, die vind ik ook zo mooi en lief!! ร‰รฉn van mijn andere vriendinnen had er zo รฉรฉn โคโค
   Dank je wel en de rest volgt ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‰
   En wat geweldig trouwens, dat je er zelfs eentje van 16 nog hebt! Zeker voor een raskat al aardig op leeftijd… ๐Ÿ˜Š

   Geliked door 1 persoon

 3. Mooie Klieko. (Nog steeds vind ik zijn naam niet passend๐Ÿ˜‰). Bij mijn zoektocht voordat ik verliefd werd op Hazel, ging ik ook alle ragdoll fokkers rond. Tot ik per ongeluk op de maine coon site kwam waar Hazel mij glimmend aankeek met haar kittige kopje. Het werd dus een maine coon met de eigenwijze hondse trekjes en het niet alleen kunnen zijn. De karakters lijken op elkaar, en ik geloof dat ze het drinken uit de kraan ook als gemeenschappelijke hobby hebben. De langhaartjes (of kleine pluizen zoals ik ze noem) zijn bijzonder.

  Like

  1. Tevergeefs hebben we geprobeerd hem allerlei andere namen te geven, maar hij luister alleen naar Kliek ๐Ÿ˜‰
   En ik geloof, dat zo’n raskat leuk is, omdat ze allerlei bijzondere eigenschappen hebben, maar ik denk, dat je uiteindelijk verliefd wordt op de energie en het koppie van een dier… โค En dat water drinken uit de kraan, dat doet onze Kitty ๐Ÿ˜‰ Maar het blijft dus wel in de familie ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

   Like

   1. Ha ha en iksar denken dat klieko dat deed. Raskatten hebben iets speciaals. Zijn nog meer gericht op de mens en minder de kat zoals de kat is bedoelt. Maar daarom hebben wij nog een Bonkie ( ook een vreselijke naam en ook nog de schuld van dochterlief dat het arme diet al 11 jaar rondloopt met deze naam). Bonk is de kat zoals de kat is bedoelt. Hij jaagt, vecht, heeft elke dag wonden, loopt ieder huis in en wordt in de buurt als een echte terorkat gezien. En dat is ook een kat waar ik van kan genieten ๐Ÿ˜†

    Geliked door 1 persoon

 4. Bonkie lijkt op onze Snoet, Miran. Geen eend te groot of hij komt er over het schuurdak mee thuis ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Jammergenoeg moet ik zijn trotse buit weer opruimen. Iieekkkk… Ze hebben allemaal iets speciaals. Al heeft Klieko wel iets koninklijks over zich ๐Ÿ˜‰

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s