Geplaatst in Challenge, Tuin

Pimp je tuin

IMG-20170604-WA0003

Pimp je tuin. Één van de opdrachten van de Mamma Challenge 2017. En eentje, die zeker aan ons besteed is. Want zoonlief en ik zijn allebei fan van knutselen, frutselsen  en verfraaien. En als dat dan ook nog buiten kan, is het helemaal heerlijk.

pimp je tuin zomerchallenge

De afgelopen jaren heeft onze tuin een beetje braak gelegen. Weinig zin en puf had ik ervoor. Natuurlijk plempte ik zo nu en dan wat nieuwe bloemetjes en plantjes in de diverse potten en manden. Maar veel verder dan dat kwam ik niet. Heel leuk was het dan ook, dat ik begin van deze zomer weer wat puf kreeg om het e.e.a. weer eens een stuk leuker en gezelliger te maken. En Sem vindt dat net zo leuk als ik, dus gingen we samen aan de slag. Een moestuin wilden we al een tijdje, dus daar zijn we mee begonnen.

 

Sem, stoer en sterk als hij is, heeft eigenlijk het meeste spitwerk gedaan. En nadat we de grond hadden geëgaliseerd, konden we de bak in elkaar zetten. Echt leuk om te zien, dat alles heel snel groeide. Al snel konden we van alles oogsten en eten.

 

Radijsjes (met een iets andere vorm dan de bedoeling was). Rucola sla, die flink wat sterker van smaak was dan die, die je in de winkel koopt. Ik moet even aan de smaak wennen. Met de gebruikelijke ingrediënten erin, zoals pijnboompitjes, uitjes enz. is hij echt heerlijk. En kijk naar die enoooorme tomaten. Allemaal vers geplukt uit de tuin. We stonden het er bijna uit te kijken….

En dan is er ook nog die pallet, die ik mijn vriendin beloofd had te pimpen. Vorig jaar al. Helaas ontbrak me toen de energie. Maar hé, als Sem aan de slag gaat met zijn chill plekje in de tuin, krijg ik ook zin om die pallet aan te pakken. En echt, beiden worden zo leuk met die heerlijk vrolijke zomerkleurtjes.

 

Uiteraard vrienden blij met de aanwinst voor hun prachtige tuin. En ook in onze tuin wordt het steeds vrolijker. Maar oei… onze katjes hebben nog geen eigen chill plekje… En aangezien we er een boom hebben afgezaagd tot een lager niveau (lees: Sem zaagt, ik geef aanwijzingen en assisteer), was dat een ideaal plekje voor zoiets. Dus gaat hij aan de slag en na 3 dagen zagen, timmeren en alles weer opnieuw doen, omdat de hekjes niet willen blijven staan, is dit het resultaat…

 

Onze Snoet heeft het meteen ingepikt als lievelingsplekje in de tuin. Dat noem ik nog eens eer van je werk hebben! Inmiddels hangen er ook lampjes in de tuin op zonnecellen. En wat staat dat vrolijk in de avond als ze aangaan. Wij pimpen nog even verder als het weer weer wat beter is. En ik hoop, dat er binnenkort toch echt een keertje een aantal zwoele zomeravonden komen. Dan kan mijn open haard aan….

Nog meer leesvoer over pimp de tuin? Lees ook even de blog van Krystle

 

9 gedachten over “Pimp je tuin

 1. Gave kleur, serieus, heb wel wat met blauw, en ik kreeg gelijk een idee voor een open plek in de heg met, jemig hoe heet die plant ook al ……, gut nu is m’n idee ook weer weg, ga even rustig nadenken

  Like

 2. Hulst, ik wist dat het in Zeeland lag, maar staat hier in de tuin, onvoldoende gesnoeid, en dan vallen er gaten. Maar een mooi rek kan het aardig opvullen en opvrolijken, mooi weekend

  Like

  1. Dank je wel, Madelon. En ja, heerlijk die kleurtjes. Het wordt meteen zomers gezellig… En Sem is mijn grote, stoere steun en toeverlaat met zijn bijna 10 jaar 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s