Geplaatst in Algemeen

Wie schrijft, die blijft…

2012-05-12 15.20.10-1

Waarom gaan mensen bloggen? Waarom klimmen ze in de pen? Of houden ze dagboeken bij? Bij mij heeft het, gedurende de loop van mijn leven, vooral te maken gehad met situaties, die ik moeilijk aan kon. Of juist als ik extreem in de Zevende Hemel was. Schrijven is mijn uitlaatklep. Altijd al geweest. En dat zal ongetwijfeld altijd wel zo blijven.

Al op de lagere school begin ik met schrijven. Kleine verhaaltjes. Voor zover ik weet, leest niemand ze. Maar ik heb er lol in. Bij een plaatje komt mijn creativiteit en fantasie los. Een mooi begin van een nieuw verhaal.

20170812_133016

Later komen daar dagboeken bij. Voor verliefdheden, verbroken relaties, schoolperikelen, reisverslagen. Groot en klein verdriet. Groot en klein geluk.

20170812_132922

Begin 2014 krijg ik de diagnose schildklierkanker. Nu is mijn familie groot en (gelukkig) heel hecht. Iedereen is in shock van deze mededeling. Net als ikzelf. Ook in mijn vriendenkring gaat het bericht als een lopend vuurtje rond. Met als gevolg, dat ik avond aan avond alle appjes, mailtjes en telefoontjes zit te beantwoorden. Zelf bij lange na nog niet bekomen van alle schrik. Maar het is zo ongelofelijk lief, dat iedereen zo aan me denkt en met me meeleeft. Dus neem ik de moeite om te laten merken, dat ik dat heel erg waardeer. Alleen zijn het er zo veel…. En ben ik zo moe…. Tegen mijn vriendin, Linnie, die meegaat voor de uitslag na mijn 1e operatie, heb ik al gezegd, dat ik hierop iets ga verzinnen. Als er uitzaaiingen zijn. Jammergenoeg is dat zo. En dus wordt mijn geheime groep geboren in Facebook. Schouders eronder….  noem ik het. Zodat ik in één keer iedereen op de hoogte kan houden, zodra er nieuws is. En nieuws is er! Jarenlang….

20170727_213704

In mijn dagboekje, wat ik van één van mijn lieve vriendinnen gekregen heb, schrijf ik brieven aan mijn lieve jongetje. Met de dood voor ogen, krijg je haast, heb ik gemerkt. Haast om iets van jezelf achter te laten, voor diegenen, die je lief zijn. En zeker haast voor dat kleine – toen 6 jarige – jongetje, wat misschien zonder moeder zou achter blijven. Zou hij een beeld van mij hebben als het ergst mogelijke scenario zich zou afspelen? Zou hij zijn moeders gedachten willen weten als ik er niet meer zou zijn? Uiteindelijk hoop ik, dat ik een verhaal zal optekenen, wat we later samen kunnen lezen. Zodat hij weet hoe die jaren geweest zijn voor mij. En ook voor hem.

En vooral hoop ik, dat ik een stukje van mezelf achterlaat op deze aardkloot, waaraan andere mensen iets hebben. Mijn schrijfdrang is er door de jaren heen niet minder om geworden. Het lijkt wel of alle gedachten door elkaar heen tollen soms. Over elkaar heen buitelen om op papier te komen. En met dat schrijven komt er rust. In mijn hoofd en in mijn soms zo jachtige gevoel. Er staan al heel veel ideeën klaar om nog uitgewerkt te worden. En ook die gaan een plaatsje krijgen in Take 50. En hopelijk sluiten jullie één van mijn verhalen in jullie hart. ❤❤ Tenslotte is het fijn om mensen op een positieve manier te kunnen raken. Of een herkenbaar verhaal te schrijven… Of om gewoon eens te laten zien hoe je met een beetje verf en fantasie een oud meubelstuk kunt opknappen. En er iets heel leuks van kunt maken….

Wat is het fijn om te merken, dat mijn blogs ook gelezen en gewaardeerd worden door jullie. Het geeft me de moed om door te gaan en er echt iets van te maken. Ik wil jullie nog zoveel vertellen en laten zien… Iets dat verder gaat dan alleen verslag uitbrengen over wanneer ik waar moet zijn voor welk onderzoek. Iets waardoor ik kan laten weten, dat ik er nog ben. En dat ik voorlopig van plan ben om te blijven… 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s