Geplaatst in Kanker, Schildklierkanker

Hieperdepiep, maar niet hoera…

syringe-24495_1280

Gisteren maar weer eens vervroegd bloed gaan prikken. Eigenlijk hoefde dat pas in oktober ergens…. Maar ik ben hieperdepiep. En voel me niet hoera…

Van niet in slaap kunnen komen tot hartkloppingen, afbrekende nagels, doodmoe zijn, een korter wordend lontje en de zweetdruppels constant op mijn voorhoofd en rug. Van hartkrampen (ook zo fijn, dat dat altijd in bed gebeurt… Want wanneer ga je 112 bellen?) tot die constante onrust in je lijf en je hoofd, haar wat weer met bossen gaat uitvallen en tremors…. Het werd steeds duidelijker. Ik ben weer aan het hyperen. En het is altijd al een redelijke toer om dit circus eerder dan de planning is in werking te zetten…. Ziekenhuis afdeling endocrinologie bellen, belafspraak met de arts maken. Dat kan alleen op dinsdag. Dus hup, hup, huisarts bellen voor bloedprikformulier. Naar de bloedafname, waar 12! mensen voor me zitten. Ondertussen maar wat verplichte mailtjes sturen dan. Pas rond kwart voor 11 zit ik eindelijk aan een bakkie bij een vriendin. Ruim 2 uur na mijn eerste telefoontje. Met een enorme witte pleister, waar ik allergisch voor ben. En de bloeduitstortingen eronder worden al zichtbaar. Grrrr… Waarom ben ik één van de weinige mensen, die alleen tegen bruine pleisters kan??

Vanmorgen voor de zekerheid maar even gebeld met de assistente van de huisarts om te vragen naar de uitslag. TSH 0,1, T4 25,5. Duidelijk! Hyperen weer dus…. Ik word het zo zat dat geschommel… Als ik vraag of ze het al naar het ziekenhuis heeft gefaxt, zegt ze, dat dat in de loop van de dag op de planning staat. En het is, dat het zo’n aardige meid is, want ik ontplof bijna. Nee, het moet nu, hoor ik mezelf zeggen. Want die rottige medicijnen moeten met spoed omlaag. En als de endocrinoloog niet vanmorgen de uitslagen heeft, moet ik weer hemel en aarde bewegen om een afspraak voor volgende week te krijgen. En het moet dus echt nú….!!!!

En dan begint het eindeloze wachten op het telefoontje van de endocrinoloog. Mobiel overal mee naar toe, want ze bellen ook maar 1x. Zit je net even op de wc? Dikke pech. Terugbellen doen ze alleen als je zelf weer belt. En dan gaat om kwart voor 6 eindelijk de telefoon. Het is hem ook duidelijk. Medicijnen moeten weer omlaag. En dan stel ik de vraag, die me al een tijd bezig houdt… Ik ben nu 3 jaar bezig met het instellen van mijn schildklierhormoon. Gaat dit ooit nog goed komen? Ik word er zo moedeloos van. Is er nog hoop, dat het ooit gaat lukken? Hij geeft toe, dat het bij mij wel heel veel tijd kost. Maar ja, bij de meeste mensen komt er niet even een gevalletje voorstadium borstkanker ene borst en borstkanker andere borst achteraan….

Hij legt weer heel geduldig uit, dat zoveel dingen van invloed zijn op dat schildklierhormoon. En dat ik de pech heb, dat ik zoveel narcoses en medicijnen heb gehad de afgelopen jaren, die het allemaal niet gunstig beïnvloeden… Mijn sporten van de laatste maanden heeft er ook invloed op. En die hormoonkuur voor mijn borstkanker heeft het er ook al niet beter op gemaakt. Ik ben het echt zo onnoemelijk, ongelofelijk zat allemaal…  Morgen maar weer naar de apotheek. Euthyrox 125 halen. Fingers crossed en op hoop van zegen. Zou het voor mijn pensioen nog goed gaan komen?? Ik heb er in ieder geval voorlopig nog een dagtaak aan….

Het krijgt nog een staartje… Het vervolg lees je hier…

7 gedachten over “Hieperdepiep, maar niet hoera…

      1. oh joh, het is of ik mijn verhaal lees…. allemachtig, zou het in de lucht hangen… ik haal net de plukken haar weer van mijn hoofd, ik hoop dat je je snel beter voelt!! Die klier kan zo klieren he….

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s