Geplaatst in Een warm woord voor...

Een warm woord voor… OKEE vakantiekampen

logo okee vakantiekampen

In mijn nieuwe serie, een warm woord voor… wil ik jullie graag meenemen naar bedrijven en mensen, die mij aanspreken, omdat ze graag iets doen voor anderen. Die daar hun enthousiasme en tijd insteken. Vaak voor mensen, die het niet zo breed hebben of die door omstandigheden in een moeilijke periode zitten. En vooral voor die glimlach op de gezichten van mensen, die op die manier even kunnen ontspannen of iets leuks meemaken. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Ik draag ze een warm hart toe. En vertel over ze in een warm woord voor… De aftrap voor deze serie is voor OKEE vakantiekampen. 

Sem is afgelopen zomervakantie op kamp geweest. En hij heeft het echt heel leuk gehad. Ik heb er al eerder iets over geschreven in mijn blog “Ik mis mij – ME time”. In de dagen en weken na zijn avontuur, kwamen er heel veel verhalen los. En wat was hij enthousiast! Want wat is nou cooler dan bakker Barry te helpen met zijn taarten en brownies? En een echte oorkonde te mogen ontvangen van “aanstormend baktalent”.

Sem is mee geweest met het thema kamp “Heel OKEE bakt”.  Ik had mijn twijfels of een week niet te lang zou zijn. Of het überhaupt wel leuk zou zijn voor mijn “kleine” jongen. Na een flinke zoektocht naar zomerkampen, die wél betaalbaar zijn, kwam ik op de site van OKEE vakantiekampen terecht. En daar werd ik meteen enthousiast van. Er staan o.a. 10 redenen genoemd waarom het juist zo leuk en leerzaam is voor kinderen om op kamp te gaan:

 1. Avontuur en ontdekking
 2. Vrienden maken
 3. Zelfstandigheid
 4. Zelfvertrouwen
 5. Lichamelijke ontwikkeling
 6. Tijd om kind te zijn
 7. Veilige omgeving laat een kind zichzelf zijn
 8. Ontwikkeling van (sociale) vaardigheden
 9. Gezondheid
 10. Leuk!!

Kijk even op de website voor de uitgebreide omschrijving!

Wat vond Sem het leuk en spannend om “midden in de nacht” een spoor te moeten volgen van glowsticks om bij het kampvuur te komen. Hij heeft ontdekt,  dat peren en aubergine ook best lekker zijn! Vrienden maken kan hij als geen ander. En wat is het leuk om weer nieuwe ervaringen op te doen. Om met z’n allen te leren, dat je groente brunoise kan snijden (in blokjes) of julienne (in reepjes). Wat geeft het een zelfvertrouwen en trots als je gastheer mag zijn om de mensen, die komen eten, te ontvangen. Wat is het heerlijk om lekker zoveel buiten te zijn en heerlijk te kunnen spelen met iedereen. En de leiding, wat waren die mensen leuk. De laatste dag nog even heerlijk naar het zwembad met z’n allen… Kortom: Sem kwam heel enthousiast (en heerlijk moe) thuis.

OKEE vakantiekampen organiseert ondernemende vakanties voor kinderen en jongeren van 8 tot en met 17 jaar. Zo was er dit jaar:

Klik even op de links hierboven om enthousiast te worden over waar de kampen inhoudelijk over gaan.

Wat mij persoonlijk aansprak bij OKEE, was het volgende:

 • Per 5 deelnemers zijn er 2 begeleiders. Een fijn idee, dat de kinderen alle aandacht krijgen.
 • De begeleiders zijn vrijwilligers, die zelf vaak in het verleden deel hebben genomen aan de zomerkampen. Daaruit blijkt het enthousiasme en hoe leuk de kampen kinderen aanspreken.
 • Alle begeleiders hebben een VOG.
 • OKEE vakantiekampen heeft een Keurmerk vakantiekampen.
 • Je hoeft als ouders niet rijk te zijn om mee te kunnen doen aan deze zomerkampen. De bedragen zijn allemaal redelijk en er zijn zelfs speciale regelingen voor o.a. mensen in een financieel moeilijke situatie. Lees hier even meer over op de website
 • Als je je kind wilt opgeven voor een kamp moet je een lange lijst met vragen invullen, zodat de leiding goed kan inschatten hoe ze met je kind om kunnen gaan als ze verdrietig zijn, niet deelnemen aan activiteiten enz. Voor mij was dat een geruststelling om te weten, dat ze niet “zomaar” een onbekend kind meenemen op kamp.

Voor Sem was het een super geslaagde vakantie!! En volgend jaar wil hij weer. Wij kunnen niet wachten om te zien welke thema’s ze dan hebben. In de Herfstvakantie organiseren ze een Herfst-Weekendkamp, zodat alle deelnemers elkaar weer kunnen zien. En mogen ze eventueel ook vriendjes meenemen.

Aangezien OKEE een niet-commerciële organisatie is, kunnen ze altijd sponsors in wat voor vorm dan ook gebruiken. Draag je ze, net als ik, een warm hart toe, kijk dan even wat jij kunt doen om dit prachtige initiatief te steunen… Wij zijn in ieder geval fan!!

Deze blog is tot stand gekomen met toestemming van OKEE vakantiekampen. Evenals het gebruik van de foto op deze pagina.

2 gedachten over “Een warm woord voor… OKEE vakantiekampen

 1. Prachtig dat dit er is voor kinderen waar het voor ouders financieel haast niet draagbaar is om met hen op vakantie te gaan. Zo kunnen ze genieten van heerlijke week uit en thuis komen met verhalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s