Geplaatst in Algemeen

7 ergernissen bij verkoopsites…

red-2465726_1280

Iedereen kent ze inmiddels wel. De koopjeshoeken, weggeef sites en ruilsites op Facebook. Handig als je iets nodig hebt. Leuk om af en toe eens te snuffelen. En als je bij de juiste groepen bent aangesloten nog eens in de buurt ook. Helaas kan ik me ook regelmatig ergeren aan een aantal dingen op diezelfde sites…Er zijn een aantal kreten, die mijn haren steeds weer recht overeind zetten. En ook een aantal dingen, die soms op gemaakte afspraken volgen, waarvan geen mens blij wordt. Ik zet ze voor je op een rijtje:

 1. Bieden… Aangezien je geen idee hebt wat je moet bieden… En als echte Hollander graag voor een dubbeltje op de eerste rang zit, doe je een gooi. Helaas wordt dat niet altijd gewaardeerd. Je voelt bijna de stoom uit de oren van de plaatser van de advertentie komen. Want hoe durf je zo’n laag bedrag te bieden? Kleine tip: zet er even een vanaf prijs bij….
 2. Geen onzinbiedingen… Dit zijn meestal advertenties van mensen, die altijd op Marktplaats hun spullen hebben aangeboden. En wat zijn dan onzinbiedingen? Wat de één een zinnige bieding vindt, is voor de ander niet te betalen… Persoonlijk vind ik iets leuk of niet. Dat het een merk is, interesseert me niet zoveel. Maar blijkbaar is de verkoper erop gebrand om de hoofdprijs te ontvangen. Ook hier weer de tip: zet er even een minimum bedrag bij. Dan hoef je je als verkoper niet te ergeren. En als potentiële koper kan je op die manier inschatten of je wilt reageren of niet.
 3. Goed voor een tweede ronde… Ik krijg bij zo’n opmerking altijd de neiging om te zeggen: “Mag ik dat zelf bepalen?” En eerlijk is eerlijk, de meeste mensen zetten er dan spullen op, die er nog goed uit zien. Maar er zijn ook mensen, die liever niet naar het grof vuil willen rijden, dus echt hele vreselijk uitziende items plaatsen. Ter info: ook mensen, die weinig te makken hebben, vinden het fijn om er leuk bij te zitten. En hebben geen zin in tafels, die gammel zijn. Of banken, waarvan je acuut rugpijn krijgt als je erop gaat zitten.
 4. Doe maar iets… Op de ruilsite kom je die kreet wel eens tegen. Doe maar iets uit je kast. Een tijd terug wilde ik iets ruilen met iemand. Doe maar iets van snoep, werd er gezegd. Op mijn vraag wat voor snoep, werd gezegd, maakt niet uit. Dus ging ik, gewapend met een zak drop, op pad. Om er bij de deur van de ruiler achter te komen, dat er niemand in het gezin drop lust. Geef dan in een pb-tje aan wat je wél wilt… Dat scheelt een hoop onnodig kopen en heen en weer rijden.
 5. Antieke kast, bieden vanaf 20 euro. Alles hangt los, sleuteltje is kwijt en er mist een pootje…. Een opknappertje dus, waar heeeel veel aan moet gebeuren. Maar omdat hij antiek is, wil de verkoper de hoofdprijs. Overbodig om te zeggen, dat er weinig geboden wordt op dit soort dingen.
 6. Nu voor 20 euro afhalen, anders breng ik het morgen naar het grof vuil…. Als je het dan zo graag kwijt wilt, bied het dan gratis aan. Aan iemand, die het goed kan gebruiken. Of die het superleuk vindt. Maar ga niet dreigen, dat je het anders weggooit. Ik hou niet zo van dreigen… Grappig ook, dat de eigenaar vervolgens een week later nog steeds het artikel aanbiedt… Grof vuil gemist?
 7. RP?? Laat ik vertellen, dat ik in eerste instantie geen idee had wat dat inhield. Uiteindelijk begreep ik, dat iemand vroeg wat de richtprijs is. En mijn eerste gedachte is dan: kan het ook wat vriendelijker? Je kunt ook een zin maken. Dat komt al veel fijner over dan een kreet…

Verder is het vooral leuk om te snuffelen. Op de digitale rommelmarkt…. En leuke “nieuwe” spulletjes te kunnen vinden voor weinig… Zullen we afspreken, dat we vriendelijk voor elkaar blijven? 😉

Herken je er iets in? Ik ben heel benieuwd naar je reactie of eventuele aanvullingen.

 

16 gedachten over “7 ergernissen bij verkoopsites…

 1. Herkenbaar!! Een van mijn grootste ‘ergernissen’: iets wordt aangeboden als ‘Superleuk item’… dan denk ik, als het zo superleuk is waarom wil je er dan vanaf? 😜 En meer van dat soort nonsense!!

  Like

  1. Ik kan me er iets bij voorstellen, Emmy… Het is inderdaad jammer, dat mensen soms zo grof naar elkaar kunnen doen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik vroeger ook veel meer keek op die sites. Tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar als ik echt iets nodig heb, waarvoor ik niet de hoofdprijs wil betalen 😉

   Like

 2. Ik lach me ziek om de posts over rare voorstellen en reacties op verschillende items die te koop staan. Voordat we gingen emigreren heb ik wel een paar dingen via Marktplaats verkocht – die konden we toch niet meenemen en dan hadden we weer wat extra geld voor de dure verhuizing.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s