Geplaatst in Spiritueel, Verhalen uit mijn praktijk

Verhalen uit mijn praktijk… Met beide benen op de grond…

haloween-1749788_1280

Ze belt me om te vertellen, dat haar vriendin zegt, dat ze echt mee moet naar een chakra cursus, die ik geef. “Maar,” merkte ze terloops op: “Ik ben zo nuchter als het maar zijn kan. En ik weet niet echt of zo’n cursus nou iets voor mij is….”

Dus stel ik haar voor om de vragenlijst in te vullen, die ik voor de chakra cursus aan iedereen stuur. Daar maak ik voor iedereen een persoonlijke analyse van. Ik vraag haar om de eerste les bij te wonen. Vindt ze het niks, dan betaalt ze alleen die analyse en de eerste les en laat ze de rest van de cursus voor wat hij is.  Dat lijkt haar een goede deal. Stiekem toch een beetje nieuwsgierig, stuurt ze als één van de eerste cursisten haar vragenlijst aan me door.

En dan breekt de eerste cursusavond aan…. Jammergenoeg voor haar krijgt ze de schrik van haar leven als ze bij mijn praktijkruimte aankomt. Toevallig is het Halloween en staat er pontificaal o.a. een heksenbezem bij de deur. Want ja, bij iedere feestdag of seizoen breng ik mijn praktijk in de sfeer van dat moment. Oeps… Dat is even slikken. Waar komt ze nu in terecht?? Maar ze zet zich dapper over haar twijfels heb en betreedt een beetje schoorvoetend voor de eerste keer mijn praktijk. Haar analyse lijkt goed te kloppen en naarmate we verder komen op die eerste avond, wordt ze ter plekke mijn meest enthousiaste cursiste….

Die cursus heb ik jarenlang gegeven aan heel veel cursisten. En het is altijd mijn favoriete onderwerp geweest om les in te geven. Want wat een inzichten ontstaan er tijdens die lessen. En wat is het mooi om te zien, dat chakra’s niet een zweverig onderwerp is. Maar een eeuwenoude leer uit het Verre Oosten, die uitgaat van energiepunten in je lichaam, die in verband staan met lichamelijke en geestelijke kenmerken. De opbouw in je kinderjaren. De reden, dat je doet wat je doet. De verbanden met lichamelijke klachten. De reden waarom je reageert zoals je reageert.  Kort gezegd leert het je waar blokkades in je lichaam zitten. En, misschien nog wel belangrijker, hoe je die kunt oplossen, zodat het allemaal wat makkelijker gaat. Ook ik leerde met iedere les iets bij, samen met mijn cursisten.

Dat is de manier waarop ik altijd les heb gegeven in mijn praktijk: zoals ik zelf ben… Met een vast geloof, dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar wel met beide benen om de grond. Niks zweverigs aan dus. Alleen mooie inzichten… Waardoor je vaak net even een steuntje in je rug krijgt, zodat je weer verder kunt. Hoe mooi is dat?

En de dame in kwestie? Die heeft alle lessen gevolgd en was de eerste, die vroeg wanneer er een vervolg cursus kwam… Terwijl ik dit schrijf, stuurt ze me een berichtje naar aanleiding van een foto op facebook van mijn huis in Halloween sfeer. Of ik mijn bezem nog heb… Toeval bestaat niet? 😉

6 gedachten over “Verhalen uit mijn praktijk… Met beide benen op de grond…

 1. Wat een leuk verhaal. Ik kan het mij zo voorstellen dat iemand soms even een grens(je) over moet, om iets nieuws aan te gaan. Maar het kan je zoveel brengen. Ik had zomaar die cursiste kunnen zijn. Fijne dag!

  Like

  1. Misschien wordt je nog wel eens die cursiste 😉
   En inderdaad, soms moet je even moed verzamelen, maar dan krijg je er wel wat bijzonders voor terug…
   Jij ook fijne dag! 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s