Geplaatst in Familie

Puppy cursus

20180127_124158

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Op puppy cursus met onze Ranger. De week ervoor was het afgelast i.v.m. het slechte veld. Dat moet dan wel echt beroerd zijn geweest… Want ook nu was het een glibber festijn. En wat was ik blij, dat het eindelijk zover was.

Ranger ging al aardig goed luisteren. Thuis is hij bijna voorbeeldig. Totdat….  er iemand op bezoek komt, die zich helemaal enthousiast maakt over hoe leuk hij wel is. Ranger vat dat op als het startsein van rondjes draaien, opspringen, zijn pluimstaart als een gek heen en weer zwaaien. Om vervolgens dan als extra toegift soms enthousiast te plassen…. En aangezien ik dat gedweil wel aardig zat werd, kreeg iedereen bij de deur de instructie om hem vooral te negeren, totdat hij rustig was.  Dan kon er geaaid en geknuffeld worden. Dat ging een tijdje goed. Helaas moet ik nog strenger gaan worden met het bezoek 😉 Want af en toe is er weer een spoor van druppels te vinden…

Met uitlaten is hij vooral overenthousiast als hij bekenden of andere honden tegenkomt. Inmiddels had ik dat ook aardig onder controle. Door rustiger te gaan lopen en hem te laten zitten. Ook nieuwe luchtjes, omgevingen enz. is een trigger om helemaal volledig uit je dak te gaan voor onze pup. Gedachten als “Heb ik een baasje dan?” en “Yoooo, party”, zullen vast door zijn koppie gaan op dat moment. Ik ziet het hem bijna denken…. Alleen vind ik het niet echt een feestje meer. En ook Sem ging er steeds minder de lol van inzien. Want zodra Ranger hem zag, móest er gespeeld worden. En spelen is uiteraard heel leuk. Maar als er steeds een hond in je arm of je kuiten hangt, wordt het toch een stuk minder aangenaam… Natuurlijk is het dan handig om eens een puppy cursus te gaan bezoeken. Want alles wat je tot nu toe hebt geleerd, vergeet je als je een puber-puppy wordt. Aaargggghhh….

Dus gingen we zaterdag op pad. Gepakt en gezakt met snoepjes, speeltje, 2 lijnen, zijn paspoort en vooral vol goede moed…. Het duurt, zoals altijd, even voordat we Ranger in de auto hebben. Want dat is niet echt zijn favoriete hobby. Als we in de buurt van de auto komen, gaat hij vol in zijn ankers. Dus laat ik Sem instappen, til zelf een kilootje of 18 aan hond de auto in en we gaan op pad. Hijgend en kwijlend zit hij op de achterbank. Wel 10 minuten lang… Dan mag hij uitstappen bij het trainingsveld… Hoera!!!! Walhalla!!! Aaaallemaal andere hondjes om mee te spelen. Hij trekt en rukt aan de lijn. Ik ben blij als we eindelijk richting veld lopen. In de veronderstelling, dat ze even los mogen en met elkaar mogen dollen. Nope… Ze moeten 3 kwartier aan de lijn blijven, terwijl de trainster het e.e.a. uitlegt. Leuke vrouw trouwens! We gaan vast een hoop van haar leren met z’n allen. Ze wil graag zien wat onze honden al weten en kunnen. Zit, af, dat soort dingen. En natuurlijk is Ranger alles vergeten. Of zou hij me gewoon negeren? Na zo’n half uur met veel uitleg en een lijn, die constant al mijn spieren in mijn nek en schouders teistert, rollen opeens de tranen over mijn wangen. Ik zie het niet goed komen met een pup, die nooit lijkt te luisteren in een omgeving met andere honden.

De trainster komt meteen naar me toe en stelt me gerust. Het gaat beter worden de komende zaterdagen. Dan is hij gewend aan het veld en aan het groepje, waarin hij les krijgt, legt ze uit. Ze heeft zelf een Toller en een Border Collie. Dit even in het kader van… toeval bestaat niet. Ranger wordt niet echt rustiger, ik wel. Het stuiterende hondje naast ons helpt ook niet echt mee om onze hond rustig te houden. Sem doet het supergoed. Grappig genoeg (alhoewel… grappig??) luistert hij naar Sem beter dan naar mij op dat moment.

De volgende dag doet alles in mijn lijf zeer. En Ranger? Die heeft bedacht, dat hij volledig zijn kont tegen de krib gaat gooien. En luistert echt helemaal nergens meer naar. Inmiddels kwam ik iets tegen wat een Gentle Leader heet. Iemand, die ik ken, heeft zoiets voor zijn hond. Hij zegt, dat het werkt. Ik wil nog even wat meer informatie. Want inmiddels heeft hij het volgende tuigje alweer doorgebeten…. Dus dat gaat hem ook niet worden voor dit moment. En komende zaterdag? Dan gaan we vol goede moed weer ons pup”je” in de auto tillen voor een volgende sessie…. Ik ben benieuwd!

Een gedachte over “Puppy cursus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s