Geplaatst in Algemeen

De vogelkooitjes

Collage 2018-03-29 11_28_26

Ik ben weer eens druk bezig met opruimen. En dus besluit ik om wat spulletjes op de Koopjeshoeken van Facebook te zetten. En dat zorgt voor nogal wat misverstanden… Vooral door taalbarrières. Inmiddels kan ik er wel om lachen. Een paar dagen geleden was het echt niet leuk meer…

Het begint met een stormloop van mailtjes via Marketplace. Een nieuw fenomeen van Facebook. Wat is dat irritant zeg. Wat je plaatst in een groep, kan je ook in andere groepen plaatsen. Door het aan te vinken… Dat je vervolgens min of meer verplicht op Marketplace terecht komt, is op z’n zachtst gezegd vervelend. Dat vinkje is simpelweg niet uit te zetten. Inmiddels weet ik wel hoe ik het moet omzeilen. Maar tot die tijd is het iets wat handig lijkt, maar (voor mij) totaal niet werkt.

Bovenaan mijn advertentie staat heel duidelijk sier vogelkooi… Over sier wordt heen gelezen. Over waar het af te halen is overigens ook. Net als, dat ik het niet bezorg, maar dat het AFGEHAALD moet worden. Dat ik ze heb opgemeten en netjes de maat heb genoteerd, ziet blijkbaar niemand. Na een mailtje of 7 ben ik het flink zat. Ik stuur als antwoord alleen nog maar, dat ze in de advertentie zelf moeten kijken.

Dan mailt er een mevrouw of ze mag belen…. Ja hoor, mevrouw, “beelt” u maar. Helemaal enthousiast krijg ik haar aan de telefoon. In gebrekkig Nederlands legt ze me uit, dat ze een kanarie wil. En deze kooi is daar helemaal geschikt voor. Ik leg uit, dat het een kooi voor de sier is. Maakt niet uit blijkbaar, ze wil hem toch komen halen. Arme kanarie, denk ik nog.  Dan komt ze erachter, dat het bijna een uur rijden is van haar naar mij. En dus gaat het niet door.

Dan krijg ik een mail met de zin “Nee ik kan gaat t doos betaalt ik zelf de kosten”. En hoe ik ook probeer om hier iets van te maken, ik heb geen idee wat deze dame bedoelt. Dus vraag ik het.  Laat maar, mailt ze. Oké…. Zo raakt er niks verkocht. En ik wil toch echt eens ruimte gaan maken voor andere dingen. Mailtje na mailtje volgt. In onbegrijpelijke taal of met vragen over details, die allemaal al in mijn advertentie genoemd staan.  Om moedeloos van te worden…

Dan komt er een mailtje van iemand, die ook interesse heeft. Ik ben op dat moment net in gesprek met iemand voor beide kooitjes, dus dat geef ik door. Tegen dovemansoren blijkbaar…. Iedere 10 minuten krijg ik er een mailtje overheen. Dat ze het kooitje zo graag wil. Of het al verkocht is…. Ik begin na een mailtje of 10 mijn geduld te verliezen. Zeg nog een keer, dat ik het haar laat weten als het niet doorgaat met die andere mevrouw. Als ze verkocht zijn, geef ik dat aan op de pagina, zodat iedereen een melding krijgt. Dan krijg ik nog eens 12 mailtjes van deze dame of het echt verkocht is…. Ik reageer niet meer.

Tussendoor krijg ik trouwens nog een melding van Facebook zelf, dat mijn  advertentie is geblokkeerd. Want, zo melden ze: ik mag geen dieren of wapens verkopen. Huh? Wat?? Ik heb er eentje verkocht. Aan een bekende van me. De andere heb ik meegegeven.  Ik kon geen kooitje meer zien….

 

 

6 gedachten over “De vogelkooitjes

   1. Woehoe, wist niet dat er zoveel gedoe kon zijn rond vogelkooitjes…. blij dat ik er bloemstukjes in ga maken😜

    Like

   2. Hahaha, hou op… 😂😂 Misschien kan je een foto van het resultaat hieronder posten. Dat zou wel heel leuk zijn 😊👍🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s