Geplaatst in Bijzondere dagen

Koninginnedag…

20180501_153113.jpg

Ieder jaar bloeien er op Koninginnedag oranje klaprozen in onze tuin. We waren het eerste jaar in april aan het klussen. En die klaprozen waren een leuke verrassing….

Al helemaal omdat ze ons compleet in de stemming brachten voor Koninginnedag…. En ja, toen hadden we nog een Koningin. Ik weet niet beter trouwens. Want zolang ik leef hebben we Koninginnen gehad. Ik kan het ook niet helpen, dat ik me nog steeds vergis. Ik kan gewoon niet wennen aan het woord Koningsdag. We hebben inmiddels al 5 jaar een Koning. Oh, en natuurlijk ook een Koningin. Maar zij telt niet mee voor die feestdag in april.

Zoonlief weet niet beter dan dat er Koningsdag wordt gevierd. En ik word dan ook regelmatig verbeterd als ik weer de vrouwelijke vorm van dit gebeuren noem. In 1980 werd Beatrix koningin. Zo’n 33 jaar is ze dat gebleven…. Als Willem-Alexander het net zo lang volhoudt als zijn moeder, zouden we dus pas in 2046 weer een Koningin krijgen.ย  Koningin Amalia. Nu al heeft ze een prachtige uitstraling, onze prinses. Met hele krachtige ogen. Is jullie dat wel eens opgevallen? Kijk maar eens naar de nieuwe portretten, die pasgeleden gemaakt zijn.

Als Amalia de rust van haar vader heeft en de kracht van haar moeder, gaat het vast helemaal goedgekomen met haar als Koningin. Ik zag laatst ook een portret van ze langs komen. Met z’n vijven, met wapperende haren. Echt een geweldige foto. En hoewel ik niet zo Koningshuis gericht ben, dat maakt me dan toch ook wel een beetje trots. Want wat hebben wij een hip Koningspaar. Met nog hippere dochters. En dan zo’n knallend portret. Echt super.

In het jaar 2046 zou ik 80 worden…. Best bijzonder eigenlijk. Als ik zo oud ga worden, dan eindig ik ook met een Koningin. En zal Sem moeten wennen aan Koninginnedag. Hopelijk mag ik hรฉm dan verbeteren. .. Ik ben benieuwd of de klaprozen er dan nog zullen zijn in onze tuin. En of ze nog steeds oranje zijn. Ik blijf het bijzonder vinden. Klaprozen zijn toch meestal rood. Eigenlijk vind je ze zelden in deze kleur. En dan ook nog op Koninginnedag… Ik vind het ieder jaar al een feestje op zich…

6 gedachten over “Koninginnedag…

  1. Ha ha. Het blijft een feit dat we zo op elkaar lijken. Ook bij komt Koninginnedag niet uit mij systeem. Op 1 of andere manier vind ik 27 april ook nog steeds niet de dag van het feest. Voor mij blijft de echte dag de 30 e๐Ÿ˜†

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s