Geplaatst in kracht

Power ereronde…

Picture Quotes1527063322061

Terwijl ik een appje stuur naar een lotgenootjes vriendin, besluit mijn mobiel (en dan met name mijn auto-correctie) zijn eigen leven te gaan leiden…. Ik wil haar veel succes wensen op de Alp en haar vertellen, dat ze echt een power girl is. Maar daar komt een heel ander woord uit…

Ik zie al aan haar reactie, dat ik weer iets raars heb gestuurd blijkbaar. Over het algemeen zijn die auto-correcties wel heel grappig. Soms staat het schaamrood op mijn kaken. Zoals die keer, dat ik haar stuurde: ik vind je een super kanker… Dat moest natuurlijk kanJer zijn…. Oeps…. Gelukkig kunnen we erom lachen, omdat we in hetzelfde schuitje zitten. Sindsdien controleer ik het nog wel even voordat er iets uit stuur. Maar af en toe gaat het een tikkie mis…. En deze “mis” werd i.p.v. powerrr girl, die ik bedoeld had, powerrr ereronde… Grappig genoeg werden dat voor ons vaste woordjes om elkaar succes te wensen of te laten weten, dat we trots op elkaar zijn. Als een soort geheime code. Iets waar we samen om kunnen lachen.

Als je er goed over nadenkt, is het ook een mooi iets om elkaar toe te wensen. Iedereen kan vast zijn of haar eigen power ereronde verzinnen. De kracht om precies dát te doen wat niemand van je verwacht. Wat je vaak ook niet van jezelf verwacht overigens. En dat dat voor iedereen heel persoonlijk is, is een feit. Terwijl de ene kanjer de Alp 3x fietst tussen chemokuren door, is de andere kanjer blij, dat zij weer wat boodschapjes kan halen aan het einde van de straat.

Iedereen voert zijn eigen strijd. En door de jaren heen heb ik echt weleens de moed laten zakken. Maar nog meer keren heb ik mijn schouders eronder gezet en gezegd: “Jij denkt, dat ik dat niet kan? Let maar eens op!!” Heel vaak was dat voor mij de trigger om juist te doen wat niemand durfde. Of wat niemand deed. En ik heb heel wat overwonnen in mijn leven. Voornamelijk mezelf…. En de (voor)oordelen, die ik over mezelf had. Blijkbaar had ik steeds weer uitdagingen nodig om mezelf te bewijzen, dat ik echt wel wat in mijn mars had.

Ooit bedacht ik op mijn werk, dat schepen,  die in ballast (leeg) teruggaan naar hun thuishaven, misschien wat lading konden meenemen om in ieder geval de kosten eruit te halen. Mijn toenmalige werkgever gaf me zijn oké om het te proberen. En zo bouwde ik door de jaren heen een verschepings mogelijkheid van Rotterdam naar Murmansk. Eén van de leukste periodes in mijn leven. Keihard werken. Dag en nacht beschikbaar moeten zijn. Maar wat was het leuk. Ook al was het doodeng, ik sprong in het diepe en zette iets heel moois op. Powerrr ereronde….

Ook zo’n grote sprong in het diepe was mijn kleine mannetje. Ik kreeg hem toen ik net 41 was. Het mooiste cadeau van mijn leven. En wow! Als alleenstaande moeder ook echt keihard werken. En de fase van puber waar hij tegenaan hangt is best heftig. Maar wat is het een leuk joch geworden. Met zijn hart op de juiste plaats. Trots ben ik op hem. En op mezelf. Ik heb het toch maar even gedaan de afgelopen jaren. In mijn uppie. Powerrr ereronde….

Toen kwam de kanker. En mijn besef, dat ik sterfelijk ben….  Het besef, dat een overwinning en het trots zijn op jezelf soms heel simpel kan zijn. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend. Soms is het lopen en het einde van de straat halen een gigantische overwinning. Ook al moet je jezelf voor blijven houden, dat je de ene voet voor de andere moet blijven zetten… Als je er bent, voelt dat als powerrr ereronde.

Dat is precies wat ik iedereen gun. Op zijn of haar eigen manier…. Powerrr ereronde 😊

#powerrr #ereronde #powerereronde

Een gedachte over “Power ereronde…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s