Geplaatst in Algemeen

Boodschappen enzo…

cheese-tray-1433504_1280

Zoonlief is op vrijdag altijd wat eerder weg, omdat hij naar de gym moet. En aangezien ik vanmorgen voor het eerst weer eens wat fitter ben opgestaan, besluit ik maar meteen boodschappen te gaan doen. Ik wil nog even werken aan teksten, voordat het te warm wordt. Hop, hop, naar de Jumbo….

Nog maar even mijn vest over mijn zomerjurk aan. Want om kwart over 8 is het nog een beetje kil. En waarschijnlijk heb ik hem in de supermarkt hard nodig. Onderweg schijnt al heerlijk het zonnetje en ik verheug me al op een bakkie koffie in de tuin zometeen. Eerst maar even de boodschappen in huis halen.

Als klein cadeautje voor mezelf heb ik besloten alle spulletjes bij de Jumbo te halen deze keer. Ik heb vandaag echt geen zin in smalle paden bij de Lidl. En om 2 supermarkten in te gaan. Behalve dat staat er op mijn Lidl lijstje weinig bijzonders. Dus even relax…. Bij de ingang kom ik meteen een moeder van de oude school van zoonlief tegen. Terwijl we even gezellig bijkletsen over de laatste nieuwtjes van onze kids, voel ik me ook echt relaxt. Heerlijk, even geen haast. Of vooral geen haastig gevoel. Want dat is vaak wat me nekt. Die onrust in mijn lijf. Inmiddels zijn mijn medicijnen voor mijn schildklier 2 weken geleden weer aangepast. En ik hoop, dat ik het ergste lamlendige gevoel nu wel weer heb gehad.

Uiteindelijk scheiden onze wegen met (alweer) de afspraak, dat we elkaar snel “echt” gaan zien en spreken. Ik verzamel wat boodschappen in mijn tassen. Ondertussen druk bliepend met mijn scanner. En weer kom ik een bekende tegen. Eentje met “nieuw” haar deze keer. En na een gezellig gesprek over hoe leuk het staat bij haar, kom ik een mevrouw tegen met zo’n handig tassen systeem  wat je in je karretje hangt. Vier tassen tegelijk. Ziet er superhandig uit. Die wil ik ook wel. Maar natuurlijk ben ik de naam alweer vergeten. Zo maar eens kijken op internet….

Na mijn rondje voor de vaste dingen, zoals melk, beleg en cola, stuur ik richting de broodafdeling. Oh lekker, stokbroodje voor vanavond. Met dat mooie weer ongetwijfeld heerlijk in de tuin… Oké dan,  frikandelbroodje mee voor zoonlief. Zometeen even een vers soepje maken. Heerlijk begin van het weekend, lijkt me zo… Lekkere dingetjes voor op brood. Wat is het leven toch veel beter als de zon schijnt. Ik word er zoveel vrolijker van. En de mensen om me heen ook. Er hangt een ander soort energie in de lucht. Een bruisende energie. Heerlijk!

Op het moment, dat ik naar de kassa wil lopen, moet ik langs de kaas. Iedereen, die mij een beetje kent, weet dat ik zwaar verslaafd ben aan kaas. En daar staat het. Als een soort neon verlicht iets: 3 kaasjes voor € 5,00. Oh neeee, denk ik nog. Gewoon doorlopen. Maar nee, mijn voeten willen niet. Ze gaan opeens de kazen kant op…. Oké dan. Emmenthaler een stukje (En dan moet ik altijd aan mijn tante denken, die vind dat zo lekker). En 2 van die stinkkaasjes… Zoooo lekker.

Op de terugweg vult mijn auto zich met allerlei geuren. Waarbij de geur van kaasjes en verse basilicum overheerst. De soep staat inmiddels op. De koffie is binnen. Ik heb zelfs al even gewerkt. Vanmiddag zit ik met een boek in mijn tuin. Te genieten van één van die dagen,  die van mij tot december mogen duren… Fijn weekend allemaal 😁🌞

2 gedachten over “Boodschappen enzo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s