Geplaatst in Borstkanker, Kanker

Borstkanker…?

mammography-2416942_1280

Wat er aan vooraf ging lees je hier…

Het leven na de verwijdering van mijn schildklier kabbelt voort… Druk bezig met het verwerken van de roller coaster. Want wat is dat allemaal snel gegaan. Druk bezig met de juiste instelling van mijn medicijnen. En dat laatste lukt niet zo makkelijk. Ondertussen “lekt” mijn ene borst af en toe. Omdat ik heb besloten, dat ik nog een vreselijk bericht niet aankan, besluit ik voorlopig niks tegen iemand te zeggen. In mijn geheime groep op Facebook voor familie en vrienden schrijf ik uiteindelijk op 19 april 2015 het volgende bericht. Op dat moment nog optimistisch (al bleef dat vervelende onderbuik gevoel wel steeds…)

Lieve allemaal,

Met het lood in mijn schoenen wil ik jullie graag laten weten hoe het met me gaat. Inmiddels moet ik draaien en vragen vermijden om maar niet te vertellen wat er op dit moment gaande is. En dat maakt het niet alleen ongemakkelijk, maar ik ga me een leugenaar voelen ten opzichte van jullie, die het zo goed met me voor hebben. En ik wil ook absoluut zelf mijn verhaal vertellen, zodat jullie het niet uiteindelijk via via te horen krijgen.

Maar een handjevol mensen wisten de afgelopen periode van dit verhaal en ik hoop, dat jullie het me niet kwalijk zullen nemen, dat ik het niet eerder met jullie heb gedeeld… Ik ging ervan uit, dat ik het uiteindelijk zou vertellen met de mededeling: het is goed afgelopen…..

Sinds mijn 2e operatie komt er af en toe vocht uit mijn linkerborst. Ik heb dat maandenlang voor me gehouden, omdat ik nog een slechte diagnose ook niet had aangekund op dat moment. Uiteindelijk heb ik het tijdens mijn laatste consult met de arts in het Daniel erover gehad. Ter geruststelling zou ik op 16 maart een mammo krijgen….

Helaas bleef die geruststelling uit…. Na de mammo moesten er detail foto’s komen, vervolgens een echo en is er een (enorm pijnlijke) punctie genomen. Ik kreeg de mededeling, dat wat ze zagen (verkalking in mijn beide borsten) een voorstadium kan zijn van borstkanker. Verder zagen ze een plekje in mijn linkerborst wat er niet “normaal” uit zag.

Er werd gesproken over biopten en ik wilde niets liever dan “mijn” eigen arts, dr. Koppert spreken, aangezien zij gespecialiseerd is in zowel schildklierkanker als borstkanker. Hopelijk kan zij de verbanden zien…

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een uitgebreid gesprek met haar gehad en volgens haar is er geen sprake van groot alarm op dit moment, maar het vervelende is, dat ik een voorgeschiedenis heb van kanker en ze op dit moment geen enkel risico willen nemen. Aangezien ik mega tegen de biopten opzag, werd besloten een MRI scan te maken. Daar was alles wat de radiologe had gezien ook duidelijk op te zien.

Jammergenoeg belde dr. Koppert (die zich inmiddels al Linetta noemt aan de telefoon – een slecht teken? 😉 ), dat er verder gezocht moest worden en ik toch voor de biopten moest. Die poging hebben ze afgelopen 10 april gedaan, maar helaas lukte dat niet en wilden ze niet lukraak maar hapjes gaan nemen uit mijn borsten (godzijdank…) Dus ben ik die vrijdag juichend het ziekenhuis weer uitgegaan….

Helaas duurde ook die vreugde erg kort. Afgelopen maandag belde dr. Koppert, dat ze de biopten op een andere manier gaan nemen. Ik zal jullie de details besparen 😉 Dat gaat a.s. dinsdagmiddag plaatsvinden. En ik hoop, dat jullie voor me willen duimen weer. De ene borst mag om 13:00 uur, de andere is een uur later aan de beurt… En ik ben zooooo blij als ik er vanaf ben….

Kern van het verhaal is, dat ze denken, dat het goedaardig is, maar wel die zekerheid willen kunnen geven door al die uitgebreide onderzoeken. Ik heb haar gezegd, dat a.s. dinsdag echt het laatste is wat ik aan onderzoek ga doen, want ik ben echt aan het eind van mijn Latijn hiermee. Volgens haar is er geen apparaat meer over in het Erasmus wat ik niet heb uitgeprobeerd, dus dat moet gaan lukken 😉

Waar ik veel over na heb gedacht de laatste weken is het gezegde: je krijgt nooit meer dan dat je aan kunt. Ik hoop alleen, dat ze wat minder vertrouwen in me gaan krijgen daar boven….

Ik hou jullie uiteraard weer op de hoogte!
Ik hoop de 27e de uitslag te krijgen (alhoewel ik denk, dat dr. Koppert vergeten is, dat dat koningsdag is…)
Tot dan probeer ik vooral veel te schuren en te verven 😉 en de moed erin te houden….

Het vervolg….

6 gedachten over “Borstkanker…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s