Geplaatst in Reizen

Griekenland…

church-2020258_1280

Griekenland… Het is echt mijn grote liefde op het gebied van vakantiebestemmingen… Mijn 2e thuis. Mijn plekje om tot rust te komen. En dat heeft een reden. De reden om er ooit heen te gaan. En alle redenen om de eilanden te blijven bezoeken….

Het is 1995 als ik voor het eerst het eiland Lesbos bezoek. Het jaar, dat ik voor het eerst in Griekenland kom. Min of meer gedwongen door een vriendin, die vindt dat ik er hoognodig eens uit moet… Na 12 jaar relatie ligt mijn huwelijk in gruzelementen. En ik ben er na zoveel leugens en gedraai naar mij toe, van overtuigd dat ik nooit meer van mijn verdriet af kom. Overtuigd, dat ik nooit meer verliefd ga worden of van iemand anders kan houden. Ik ben 29. Een illusie armer, een ervaring rijker. Niet van plan om ooit nog mannen te gaan vertrouwen….

Maar goed, die vriendin, die vindt, dat ik er hoognodig eens uit moet, sleept me mee naar het reisbureau. Daar zitten we uren te bladeren. Geen idee waar we naar toe zouden willen gaan. Eerlijk gezegd, heb ik geen idee of ik eigenlijk überhaupt wel weg wil. Bij mij in de achtertuin maken we uiteindelijk een selectie uit de reisgidsen. Ze liggen over de hele tuintafel verspreid. En ik begin er zelfs lol in te krijgen. De keus valt op het plaatsje Petra in Lesbos. Griekenland dus. Een Grieks eiland om precies te zijn.

Daar komt er zo’n rust over me heen. Daar heb ik het gevoel, dat ik even alles los kan laten. Dat ik niks hoef. En dat helpt mee aan een ander stukje…. Want als dan, in het cafeetje waar we zitten, een man een soort mandoline komt spelen, vind ik Griekenland opeens nog veel leuker en mooier. Die ogen… Die prachtige, heldere, blauwe ogen…. Ik verzuip erin. Mijn vriendin zit ernaast en ziet het gebeuren. Hij blijkt vloeiend Engels te spreken. Want, zo blijkt later, hij is geboren en getogen in Australië.

Ik ben verliefd,  totaal in de wolken. Een gevoel, dat ik nooit meer dacht te kunnen voelen. Duizenden vlinders fladderen in mijn buik. Hij laat mij de mooiste plekken van het eiland zien. De Heet Waterbronnen. Het Versteende Woud. Hij speelt muziek voor me. We zitten ’s nachts op het strand. Aan de  waterkant praten honderduit, terwijl de golven rustig kabbelen. Mijn vriendin ziet het allemaal genietend gebeuren. Overdag moet hij werken. Hij heeft zijn eigen taxi. Dus klopt mijn hart steeds een stukje sneller bij iedere taxi, die langs rijdt. Mijn vriendin en ik liggen aan het strand en genieten van Griekenland.

Het jaar erop ga ik terug naar Lesbos. We hebben contact gehouden,  hij en ik. Ik ben zelfs aan het rondkijken of ik er misschien een stukje land kan kopen of een huisje wat opgeknapt moet worden. Wat heerlijk is het om weer terug te zijn. In de winter van 1996/1997 komt hij naar Nederland om de feestdagen bij mij door te brengen. Hij maakt de laatste elfstedentocht mee. Juicht enthousiast mee met de schaatsers en kluners. Jammer genoeg blijkt dan wel, dat onze liefde geen stand gaat houden.

Mijn liefde voor de Griekse eilanden gaat alleen nooit meer over. Dit jaar ga ik, na 11 jaar Griekenland  te hebben moeten missen, eindelijk weer eens naar mijn 2e thuis. Met zoonlief, die ik hopelijk die liefde voor dat land kan overbrengen. En ik heb zo bedacht: misschien wordt het ook weer eens tijd om verliefd te worden… Op een leuke man…. Want op dit eiland ben ik al wel eens geweest… Wordt vervolgd…

 

6 gedachten over “Griekenland…

  1. Wauwww!!! Prachtig…kippenvel. Toen ik jouw verhaal las werd ik bijna zelf verliefd op die mooie man. 😊😊😊
    Ik kan zo goed begrijpen hoe jij je toen voelde.
    Nu ga je terug na zo’n lange tijd. Ik kan alleen maar zeggen : GENIET GENIET GENIET!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s