Geplaatst in Reizen

Mijn liefde voor de Griekse eilanden…

Collage 2018-08-20 08_11_06.jpg

Als we aankomen op het vliegveld van Samos, gaat mijn hart open… De zwoele lucht, de Griekse taal om ons heen. En de geur… de onmiskenbare geur van Griekenland… Ik ben thuis. Omdat dat bijna 11 jaar heeft geduurd, ben ik blij dat ik mijn zonnebril op heb. Ik word er zowaar een tikkie emotioneel van…

Gelukkig is ons appartement/hotel vlakbij het vliegveld. Na een lange dag van reizen, zitten we uiteindelijk toch nog snel aan het diner… Een plekje aan de zee, die ons ruisend met haar golven begroet. Een heerlijk windje maakt de avondwarmte een warm welkom. We kijken onze ogen uit bij alle gerechten. Het ziet er allemaal heerlijk uit.

20180814_202722.jpg

Moe, maar voldaan gaan we die eerste avond naar ons bed. In een appartement, waar 2 flesjes water al klaar staan in de koelkast. Hoe lief. Ons bed ziet er heerlijk koel en kraakhelder uit. En als verwennerij liggen er snoepjes op onze hoofdkussen.. Ons uitzicht, zowel aan de voorkant, waar we uitkijken op de zee is, als aan de achterkant, is prachtig.

20180814_195126.jpg

We zijn er! Wat heerlijk. We gaan op en top genieten hiervan samen. Een zwembad voor de deur. Een nog groter zwembad een stukje verderop met animatie (gelukkig maar af en toe 😉) en drankjes en hapjes. En niet te vergeten de zee aan de overkant van de straat. Wat een luxe… Sem moet er soms even diep van zuchten. “Wat mooi, mam, wat bijzonder”, zegt hij steeds. En ik besef dan pas, dat dit er voor hem inderdaad superdeluxe uit moet zien.

20180814_195025.jpg

De volgende ochtend is hij jarig… Daar maak ik even een apart verhaal van. Want was wat was dat leuk… We ontdekken de zee, het heerlijke eten en de zwembaden. Het is allemaal zo fantastisch,dat Sem met het voorstel komt om hier te blijven wonen. Mijn hart maakte een sprongetje. Zou hij dan met zoveel als ik…. gaan houden van de Griekse eilanden? Dat hij heel veel dingen opmerkt en volgt, blijkt een aantal dagen later. Dan vertelt hij zijn grootse plannen om hier een huis te gaan bouwen… “Want, mam. Ze hebben hier hele bijzondere stenen. Als jij me leert metselen (ik word overschat, ik heb één keertje een tuinmuurtje gemetseld), dan kan ik die stenen gebruiken voor de buitenkant. Het moet wel een huis worden met een grote tuin voor de katten en honden, die ik wil gaan opvangen” Het enthousiasme straalt er vanaf. Heerlijk!!

20180819_200851.jpg

Al die wilde plannen. De tijd zal het leren… Ik weet één ding zeker: als hij ooit op één van de eilanden gaat wonen, ga ik met hem mee. En als ik ooit dood ga, wil ik dat (een deel van) mijn as hier uitgestrooid wordt… Meegevoerd wordt door de Griekse wind… Zelfs na bijna 11 lange jaren niet te zijn geweest, voelt het nog steeds als thuiskomen…. En hoe prachtig is het, dat mijn zoon nu ook besmet lijkt met dit virus. Ik heb hem beloofd heel hard te gaan werken aan mijn eigen bedrijf,  zodat we samen hopelijk nog een keertje een eiland kunnen bezoeken.  En nu…. is het tijd voor een zwembad…

20180815_152449.jpg

Tot gauw! 😊

2 gedachten over “Mijn liefde voor de Griekse eilanden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s