Geplaatst in Mijn kanjer

Feestelijke verpakking…

Collage 2018-10-10 14_11_35

Sem heeft vanmiddag een kinderfeestje. En zijn vriendje wilde geld voor zijn verjaardag. Maar dat vind Sem, net als zijn moeder,  niet leuk om zo te geven. Dus ging hij vorige week aan de slag….

Het is eigenlijk jammer, dat ik tussendoor geen foto’s heb gemaakt, want hij heeft het echt heel knap in elkaar gezet. Blijkbaar had hij iets in zijn hoofd, waarbij de  vierkante doos hoort. En daar past dan precies weer de ballon in. Op onze hobby kamer hebben we van alles aan spulletjes staan, maar vierkante dozen, die groot genoeg zijn voor dit doel helaas niet. Gelukkig is dat geen probleem voor Sem. Vindingrijk en creatief als hij is, gaat hij aan de slag met een grote schoenendoos, een schaar en plakband. En zowaar lukt het hem om een prachtig vierkant doosje te maken uit die grote schoenendoos…

Knap gedaan, denk ik dan. Maar hij is uiteraard nog niet klaar. De doos moet nog geverfd worden en beplakt met lint. Aan de binnenkant van het deksel komt een prikkertje om de ballon door te kunnen prikken. Hij is een middag bezig met verven. De volgende ochtend zit hij met de perferator confetti te maken. Voor in de ballon. Vooral zoveel mogelijk uiteraard. Met engelengeduld (Wat hij niet altijd meer heeft) vult hij de ballon met al die kleine confetti rondjes. Het geld gaat erbij. En dan blijkt de ballon net te ver te zijn opgeblazen om goed in de doos te passen. Dus wat elastiekjes erom heen en gaan. En ik duim, dat zijn vriendje het net zo leuk vindt als ik. Want hij heeft er flink wat werk voor verzet.

Dat is precies een aantal van de dingen waarom ik zo trots ben op mijn kanjer. Hij is creatief en vindingrijk. Hij heeft doorzettingsvermogen (als hij echt iets wil 😉) En wat hij in zijn koppie heeft…. Al is dat laatste niet altijd in zijn voordeel. Hopelijk heeft hij er later wel veel profijt van. Het siert hem, dat hij zoveel tijd besteed en wil besteden als het iets is, wat hij voor een vriend wil doen. En ook al was dat allemaal niet zo, ik ben gewoon mega trots op hem. Om het bijzondere jongetje wat hij is. Dat bijzondere kind wat al zo jong heel veel heeft meegemaakt. Het levende bewijs hoe soepel kinderen zijn. Want hij staat daar stevig in zijn schoenen. En hij doet van alles toch maar….

Toch gaat hij dan wel een beetje onzeker weg met zijn verrassing… Want hij ziet wat plekjes waar de verf een beetje beschadigd is. En daar baalt hij van. Het liefste wil hij het perfect hebben, denk ik. Maar, lieve jongen. Goed is goed genoeg. Perfect hoeft niet. En is niet leuk ook trouwens.  Ik hoop, dat zijn vriendje lol heeft met het open prikken van de ballon. En de moeder van het vriendje met het opruimen van de confetti… En Sem en zijn vriendjes hopelijk kunnen ontsnappen uit de escape room, waar ze zometeen heen gaan. In ieder geval heeft Sem alvast heel veel voorpret gehad. En daar gaat het om in het leven: zoveel mogelijk genieten en lol hebben 😊

6 gedachten over “Feestelijke verpakking…

 1. Gaat gewoon net als zijn achternichtje, behind the scenes werken. Creativiteit genoeg om te gebruiken tijdens dit werk. Super van je kanjer dat hij er zo iets moois van maakt.

  Like

 2. Ha
  Mooi verhaal over jou kanjer!
  Lars vond het een erg tof kado!
  ( hij vertelde het al voordat ik er naar kon vragen)😊

  Groetjes
  Monique

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s