Geplaatst in Algemeen

Verwarming op de WC…

greek-island-326725_1280

Een paar jaar geleden had ik een gesprek met één van mijn tantes op een verjaardag. Ze vertelde me, dat ze met de huurdersvereniging bezig waren om verwarming in de wc te krijgen. Ik moest er destijds een beetje om lachen, maar tegenwoordig begrijp ik precies wat ze bedoelde….

Het was zo koud, vertelde ze. Vooral in de winter. En de wc zat aan de buitenmuur. Dus wilde de bewoners van haar buurt een verwarming op de wc. Op mijn opmerking, dat je toch zo weer van die pot af bent,  reageerde ze wat narrig. Oké, dacht ik, laat het maar rusten dan. Grappig genoeg waren ze zo fanatiek aan het lobbyen geweest, dat ze uiteindelijk toch ook echt verwarming kregen op hun toilet…

Inmiddels woon ik in een huis, waar dat kleine kamertje ook aan de buitenmuur van het huis zit. In mijn oude huis was het net zo koud daar, terwijl dat ding gewoon midden in mijn huis zat. Alhoewel… Ik moet toegeven, dat het wat minder koud was dan deze wc. Scheelt blijkbaar toch wat warmte… En ja, in dit huis moet er ook geen wind staan aan die kant. Want dan is het koud. Of eigenlijk ijskoud. Temperaturen waarbij je billen bijna direct aan de wc bril vast vriezen.

En langzaam maar zeker begin ik de strijd van mijn tante bij de verhuurder te begrijpen. Want ik moet eerlijk zeggen, dat ik soms zelfs een toiletbezoek uitstel, omdat ik zo op zie tegen de kou daar. IJzig…. In de zomer is het dan wel weer de koelste plek van ons huis. En zeker met die extreem hoge temperaturen van de afgelopen jaren, is het knokken wie er even bij mag komen in de wc…

Over toiletten gesproken: ik moet opeens denken aan al die verschillende wc’s in het buitenland. In Griekenland, waar je je toiletpapier niet in het toilet mag gooien, omdat er dan kans op verstoppingen ontstaat. Best bijzonder. Want volgens mij hebben die Grieken toch ooit de riolering uitgevonden. Blijkbaar na die uitvinding nooit meer iets aan gedaan…

Of de toiletten in Frankrijk. Twee steuntjes voor je voeten en dan zo goed mogelijk richten om in dat gat in het midden je grote of kleine boodschap achter te laten. Of zo’n openbaar toilet waar je met meerdere mensen gezellig je behoefte zit te doen. Waar was dat? In China? Ik moet er echt niet aan denken. Toen ik klein was gingen we wel eens op vakantie naar een plek waar ze een buiten wc hadden. Je weet wel: zo eentje met een hartje in de deur. Wat moet dat ook koud zijn geweest. En onhandig….

Ondertussen heb ik bedacht, dat ik het binnenkort maar eens aan mijn tante ga vragen hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen,  die verwarming. Want als ik heel eerlijk ben, merk ik, dat ik het af en toe toch echt een uitdaging ga vinden zo’n toiletbezoek. Ik wil gewoon ook met warme billen op de bril kunnen zitten. Misschien is brilverwarming een optie?? Of bestaat dat niet? Gat in de markt misschien… Voorlopig ga ik maar eens op zoek naar het telefoon nummer van mijn tante.

3 gedachten over “Verwarming op de WC…

 1. Whaa, ja ik herken dat wel. Vroeger bij mijn ouders op het toilet in ons dijkhuis, zaten we ook met een ijspegel aan onze neus op het toilet. De douche was trouwens net zo koud. Lang leven een oud dijkhuis, maar wat heb ik heerlijke herinneringen aan ons oude gezellige dijkhuis. Behalve dan de toiletbezoeken in de winter.
  Succes met je gevecht.

  Like

  1. Hahaha, heerlijk die dijkhuizen 😉 Ik herinner me vooral die mega smalle, steile trap bij jullie… Ik ga even bedenken of ik het het gevecht waard vindt, hoor. Voorlopig zijn er heel veel andere dingen mis in ons huis, die eerder aan bod moeten komen. Dan maar even bevriezen op de wc… 😂😂

   Like

   1. Ha ha die trap was wel heftig ja. Voordeel is dat geen trap voor mij te stijl is. Daarna opgegroeid te zijn zorgt dat je nooit angstig naar een trap kijkt die stijl is. Toen ik in ons eerste huis voor het eerst een draaitrap had moest ik daar gewoon aan wennen. Al liep die veel makkelijker. Nou succes met al je huiselijke gebreken en het gevecht met de verhuurder.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s