Geplaatst in Algemeen

Ouderwets

nissan-3679299_1280Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een nieuwe auto. Althans, nieuw voor mij…. Hij is wel 11 jaar oud zo’n beetje, maar mijn andere auto was ruim 22 jaar… Ik ben er echt zo blij mee. En ik moet er ook aan wennen. Want ik ben ouderwets.

Eén van mijn lieve vriendinnetjes heeft sinds kort haar rijbewijs. En hoewel ze bijna net zo oud is als ik, is ze aan wat nieuwere auto’s gewend. Dus laat ze haar lichten gewoon aan staan, want ze gaan vanzelf uit. Zei ze… Ik heb met mijn oude auto zo vaak zonder prik gestaan, dat ik dát niet aandurf. Want zometeen kan ik de volgende ochtend niet weg, omdat de accu toch leeg loopt, zegt dat stemmetje in mijn achterhoofd. Dus draai ik hem uit.

Vorige week was ik bijna zover. Ik dacht dapper te doen en hem aan te laten staan, maar toen ging mijn lampje ín de auto opeens branden. Blijkbaar is dat ook zo’n lampje wat vanzelf uitgaat… Het is aan mij allemaal niet besteed. Ik ben gewoon echt ouderwets. Van dit soort dingen word ik nerveus… Big time! Dus bleef ik naast de auto staan. Deed hem op slot, om vervolgens te zien, dat het lampje binnen nog steeds brandde. Na een paar minuten ging het eindelijk uit en kon ik mijn weg weer vervolgen.

Gelukkig ben ik niet de enige. Datzelfde ritueel volgde mijn zoon van 11. “Ga jij maar alvast de winkel in, mam”, riep hij, terwijl hij het lampje bewaakte. En hoe ik ook riep, dat het echt uitging,  hij bleef staan. Na 2 minuten kwam hij me achterna gerend. Hijgend vertelde hij, dat het lampje uit was nu. Ha, dat wist ik natuurlijk al… Want ik leer ook wel snel…

Laatst heb ik een waterkoker gekocht in de vorm van een fluitketel. Heel lang heb ik met mijn echte, ouderwetse fluitketel gedaan. Al die nieuwigheden… Pffff…. Het water smaakte ook anders uit die waterkoker, vond ik. Totdat mijn fluitketel het ging begeven. Toen moest ik wel een keertje, vond ik. Meer omdat ik er eentje kreeg van een vriendin, die ging samenwonen, dan omdat ik er zo’n behoefte aan had. Maar als je dan uiteindelijk de Best of Both Worlds kunt hebben, waarom niet?

Ik ben pasgeleden ook naar Blokker geweest. Op zoek naar een simpele prullenbak voor bij het bureau van Sem.  Het meisje wat daar rondliep, keek me aan alsof ze water zag branden. Nee, die hebben we niet, mevrouw. Wel met deksel of voor in de badkamer. Maar niet die simpele prullenbakken. Ik kwam voor nog iets anders,  wat weet ik niet eens meer. Maar dat het niet meer bestond, weet ik nog wel.

Af en toe voel ik me bejaard als ik zo aangekeken word, alsof ik iets heel vreemds vraag. Maar echt, soms zijn dingen van vroeg toch echt gewoon handiger of beter. Althans dat vind ik… En al die snufjes op mijn auto? Ik ga er vast nog wel aan wennen. Alleen nu nog even niet…

4 gedachten over “Ouderwets

  1. Haha bij mij ging het olie lampje in mijn nieuwerwetse auto branden. Ik naar de garage… Had ik blijkbaar per ongeluk aan een knopje gezeten, liet mijn auto naast het lampje blijkbaar zien hoeveel percentage olie er nog in zat. Ik met een hoofd als een boei weer terug naar mijn auto… Whahaha

    Geliked door 1 persoon

  2. Herkenbaar, ik rijd nog steeds in onze oude ibizaatje, george in de nieuwe leon….om te beginnen heb je al geen sleutel meer, en kijk ik nog ff in de buitenspiegel ald de auto uitgaat, dan draaien ze gewoon weg! Gekkehuis! Geef mij mn oude bakkie nog maar even….als die t echt niet meer doet dan zien we wel weer!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s