Geplaatst in Mijn kanjer

De allerlaatste keer

Collage 2019-07-16 10_23_08

Daar ga je dan… Voor de allerlaatste keer naar de lagere school. Nog steeds mijn kleine binkie. Klaar voor een nieuw begin. En eigenlijk ben je er al maanden klaar voor… Ik ben niet de enige, die een tikkie nerveus is. Jij bent het ook.

Wat is het ongelofelijk snel gegaan, lieve jongen. Natuurlijk brult iedereen dat, als je je net geboren baby in je armen houdt. Maar het lijkt allemaal zo ver weg. Plotseling, als ik even niet oplet, lijk je van kleine jongen plotseling puber te zijn geworden. Mét bijbehorende buien, zoals gisterenavond. Want wat kan het knetteren dan. Maar ook door deze fase gaan we echt wel heen komen.

Tenslotte hebben we samen al meer meegemaakt, dan veel andere gezinnen… Slechte dingen, maar ook zoveel leuke, goede en liefdevolle dingen. Fases, die overgingen. Om vervolgens in volgende fases terecht te komen… Boze buien. Gekke bekken selfies. Heerlijke vakanties samen. Teleurstelling over dingen, die soms niet gaan, zoals we zouden willen dat ze gaan. Schouders er samen weer onder en door…

Al kunnen we ruzie maken als de beste,  we kunnen ook heel hard lachen en lol maken samen. Met de tranen over onze wangen. Want het feit, dat je wat ouder wordt, maakt ook je humor anders. En wat weet je vaak rake dingen te zeggen. Soms zou ik je graag achter het behang plakken, maar nog steeds word ik blij als ik je zie. Daarin is niets verandert, behalve het feit, dat je steeds langer wordende lijf, steeds minder goed op schoot en in mijn armen past.

Vanmorgen had je zo’n zin in vanavond. En ik ook. Na maanden zwijgen van jouw kant, ga ik eindelijk je musical zien. Ik ben zo razend benieuwd. Geen woord heb je losgelaten. Ik mocht zelfs niet helpen met de musical, want dan zou ik al iets weten. En dat wilde je niet… Geheimzinnigheid ten top hier in huis. En ik weet zeker, dat je er af en toe ook gebruik of misbruik van maakte. Ik mocht je kamer niet meer in. “Ik ben bezig voor de musical”, riep je steeds.

Eindelijk is het dan zo ver… En nog een keer bedenk ik hoe snel het is gegaan. Ik heb herinner me de eerste keer, dat ik je naar het KDV bracht. Gillend om mij, wilde je je armpjes niet van mijn nek afhalen. Mamma mocht niet weg. En wat heb ik het slecht gehad op mijn werk. Huilend en wel, dat ik mijn kleine jongen daar moest achter laten. Vreselijk vond ik het. En jij ook.

Gelukkig is dat goed gekomen. Net zoals de eerste keer naar de Medeklinker. Voor het eerst écht naar de “grote” school. Wat vond je dat geweldig. En ook de overgang van de Medeklinker naar de Zevensprong kwam goed. Al was het in het begin even wennen voor je. Ik denk, dat onze mazzel is, dat je van uitdagingen houdt. Vanavond is je laatste uitdaging op de lagere school: je musical.

En dan begint de uitdaging van de middelbare school. Voor zowel jou als voor mij. En weet je, kereltje, ik heb er alle vertrouwen in, dat je dat prima gaat doen. Ik ben trots op jou! Ik kan niet wachten tot het avond is. De afsluiting van jouw allerlaatste dag op de lagere school….

8 gedachten over “De allerlaatste keer

  1. Wat een verhaal weer, heel emotioneel, wat een mannetje, dat zijn moeder niet kon loslaten, en dat heel langzaam en dan in eens heel snel op eigen benen gaat staan, heel mooi

    Liked by 1 persoon

  2. 💗Wat heb je alles weer mooi onder woorden gebracht, de gevoelens die veel moeders hebben moeten doormaken!! Op naar de volgende fase in je leven!! Dat wordt ook een periode met hobbels en bobbels!! Maar over zo’n jaar of 6 als Sem weer een volgende stap gaat zetten lezen we vast weer jouw belevenissen over die jaren!! Jouw woorden stralen zoveel warmte en liefde uit!! Ga er maar met volle teugen van genieten!! 💗

    Liked by 1 persoon

  3. Spannend allemaal Angeel. Weer een stukje afgesloten en een nieuw begin. Het lijntje verder laten vieren en met heimwee terug denken aan de tijd dat hij op de lagere school zat. Vanavond veel plezier. De musical is zo speciaal 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s