Geplaatst in Sporten

Veroordeeld…

justice-2060093_1280

Veroordeeld, voordat iemand ook maar iets weet over je situatie. Ken je dat?? Mensen hebben hun mening al gevormd,voordat ze überhaupt weten wat je hebt meegemaakt of hoe je je voelt… Of een vastgeroest idee hoe de wereld in elkaar zit… Ken je dat? Heel frustrerend vind ik het…Zo frustrerend,dat ik vanmorgen in dikke tranen zat bij de fysio….

Aan de buitenkant zie je niet veel aan me. Mijn littekens zitten onder mijn kleding en die in mijn nek is redelijk vervaagd inmiddels. De glimlach staat over het algemeen op mijn gezicht geparkeerd, dus ook dat zal mij meestal niet verraden. En oh ja, ik ben iets meer dan een jaar geleden gestart met mijn eigen bedrijf. Dus dan zal je wel energie voor 10 hebben. Not…. Iedere dag is een strijd van strakke  planning om mijn energie te verdelen. Komt er iets onverwachts tussendoor? Dan moet ik in de dagen erna extra rusten. Voor iemand wiens hoofd nooit stilstaat, is dat af en toe al genoeg om een dip van te krijgen. Want ik wil zoveel en soms lijkt het alsof er zo weinig wil lukken.

Overigens is het mijn eigen rotschuld als je het niet merkt, hoor. Want ik kan natuurlijk ook mijn murf opentrekken en zeggen, dat dingen niet lukken. Maar ja, een klaagkont wil je ook niet zijn. Dus plak er, op de meeste momenten,  weer een glimlach op en ga… Want ik heb het gevoel, dat ik zoveel móet. En dat ik eigenlijk nergens aan toe kom op sommige momenten. Ik wil zo graag eens dingen afmaken. En dat is nou juist wat soms niet lukt met mijn lijf en vermoeidheid. Ik merk, dat de druk weer groter wordt aan allerlei kanten. Jammergenoeg is stress niet zo goed voor mensen. En die probeer ik dus aan alle kanten te vermijden. Maar goed, dat lukt niet echt bij de fysio vanmorgen.

Het ging overigens niet eens over of hij wel of niet gelooft of ziet, dat ik worstel. Het ging over het feit, dat hij me wilde waarschuwen, dat de regels zo streng zijn geworden op het gebied van gebruik mogen maken van een fysio. Aangezien ik pas op 10 maart voor mijn fietstest moet en daar de uitslag pas rond eind maart komt, moet het wel goed geregeld worden met de longarts. Ik heb een nieuwe verwijzing nodig voor de fysio. Ik word er zó moedeloos van… Dan komt de fysio met het verhaal, dat de gezondheidszorg zo duur is geworden. En hij tovert statistieken tevoorschijn. Althans dat probeert hij…

En dan knapt er iets. Heel diep in mij knapt er iets en ik ben in staat om op dat moment, daar bij die fysio, alles op te geven. Hoe kan je als mens overeind blijven als mensen komen met statistieken. Wat interesseert mij dat? Ik ben geen statistiek, ik ben ik. Een mens van vlees en bloed. En zolang de heren pharmaceuten nog steeds miljarden verdienen over de ruggen van zieke mensen, hoe durven ze mij dan met cijfertjes om de oren te slaan? Ik heb al vaker deze discussie met mijn fysio gehad, dat het in Nederland zo goed geregeld is op het gebied van gezondheidszorg. Wat??? Ik dacht het niet.

Mijn tranen gaan stromen uit pure frustratie en de kraan dicht zetten, lukt niet meer. Ik hoor mezelf vloeken en vragen hoe hij er in vredesnaam bij komt, dat het allemaal zo goed is, als hij nog nooit in mijn schoenen heeft gestaan. En ik zie opeens iets veranderen in zijn gezicht. Hoe durft hij te oordelen over mijn situatie, vraag ik hem op een harde toon. Hoe durft hij te zeggen, dat het allemaal zo goed werkt, als mensen die keihard knokken om hun hoofd boven water te houden, dreigen te verzuipen.

Te verzuipen in de duizenden regeltjes, die Nederland rijk is. Zijn die regeltjes nodig? Vast wel. Volgens mijn fysio, omdat er altijd zo’n misbruik gemaakt is van allerlei dingen. Ongetwijfeld, maar dat heb ik nooit gedaan. Dus hoeft er niet gekeken te worden naar mensen als individu? Ik ben nog steeds van slag van deze aanvaring. Ik heb de neiging om hem met de grond gelijk te maken met zijn denkbeelden. Maar goed, daar heeft hij ook recht op. Want anders ben ik degene met een (voor)oordeel. Of heet dat levenservaring…?

 

4 gedachten over “Veroordeeld…

 1. Onbegrijpelijk wat een figuur je fysio😡
  Ik snap je frustratie. Het is ook echt zo oneerijk allemaal. Je doet zo je best om alle ballen hoog te houden. Sterk te zijn. Voor zover je kan. Ik bewonderde je energie en kracht, ( was zelfs een beetje jaloers soms, hoe lekker je ging), ik blijf maar proberen, om te gaan met mn vermoeidheid. En weinige energie. maar ben blij ( om te lezen) dat je ook maar een mens bent. Die gewoon ook nog steeds alles moet plannen. Om niet door je energievoorraad heen te gaan. Maar je doet het wel fantastisch! Met Sem je workshops, je heerlijke verhalen, recht uit je hart, en alles er om heen! Daar kan je wel trots op zijn. Ik droom ervan…. en heb nog wel steeds de hoop dat ik op een dag wel weer aan de gang kan. Dikke knuffel lieve schat.

  Like

  1. Jammer hè… Maar goed, hij staat er anders in. En hoeft niet mee te maken wat wij meemaken… En inderdaad, zo frustrerend… 😥 En inderdaad, ik ben ook maar een mens. Energie verdelen is mijn 2e naam tegenwoordig 😂 Ik ben er zeker trots op. En ik hoop met heel mijn hart, dat het ook voor jou met kleine stapjes steeds een beetje beter wordt, lieverd ❤😘 Dikke knuffel terug!

   Like

 2. Ach lieverd… ons systeem in Nederland is nog steeds gebouwd op het feit dat mensen niet deugen en iedereen fraudeert om te hebben, hebben en hebben. Degene die dit systeem heeft bedacht wellicht… maar de meeste mensen deugen. Net zoals jij en ik! Laat je hart en tranen stromen, dat maakt indruk om mensen die beweringen staven met statistieken. Goed gedaan, sterkte wijfie. En ook jij mag vertellen hoe het echt met je is, waar je echt toe in staat bent… laat je niet gek maken door de wereld om je heen. X Marcia

  Like

  1. Zo is het verdrietig genoeg inderdaad… Bij voorbaat al veroordeeld. Dank je wel voor je lieve bericht ❤ Ik laat me niet gek maken, dankzij mensen zoals jij… Knuffel, Angélika

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s