Geplaatst in Corona

Hamstereeeen….

transparent-4925338_1280

Het Corona virus… Gesprek en onderwerp van de dag. Voorzichtig en oplettend zijn lijkt me logisch in dit verhaal. Neem zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen, maar raak niet in paniek, lijkt me ook een goede boodschap… Vanmorgen ging ik “even” boodschappen doen, zoals wel vaker op vrijdagochtend. Deze keer was het toch iets meer een uitdaging dan anders.

Het begint al op de parkeerplaats. In de file voor een plekje. Als ik dan eindelijk denk een plekje te hebben gevonden, blijkt weer eens iemand 1 1/2e parkeerplaats in beslag te hebben genomen. Logisch, dat je niet wilt, dat je auto wordt beschadigd door een onverwachtse beweging van een andere autorijder, maar kom op… Geen plaats te vinden en jij zet hem breeduit. Egoïsme ten top. En ik zal niet de enige zijn, die júíst de neiging krijgt er een deuk in te schoppen. Gelukkig vind ik uiteindelijk een parkeerplaatsje en begeef me naar de winkelwagentjes.

Daar aangekomen, blijkt ook daar een file te staan. Mensen worden al narrig voordat ze naar binnen gaan. Ik zie een meneer aan komen lopen met een kar waar een blieper in kan. Vooral dat laatste is belangrijk, anders loop je constant met dat ding in je hand. Gelukkig heeft de meneer er ook een muntje inzitten. Dus geef ik hem mijn Lidl muntje in ruil voor de kar met AH muntje. Hoera, toch nog een voordeeltje vandaag,  want daar zit een gaatje in voor aan je sleutelbos.

Bij binnenkomst blijkt het apparaat wat de bliepers moet afgeven overspannen te zijn geraakt. Hoe hard ik ook druk, het lukt niet om een lampje te laten branden om er zo’n ding uit te halen. En ik weiger om die boodschappen weer 10x in mijn handen de hebben… Uiteindelijk krijg ik hulp van een mevrouw achter mij, die me ziet tobben. En die waarschijnlijk al het wachten overal al zat is, dus er vaart achter wil zetten.

Gewapend met mijn blieper kan ik de meeste boodschappen, die op mijn lijstje staan verzamelen. Ondertussen ben ik getuige van een woeste mevrouw, die loopt te schelden op een andere mevrouw, die niest zonder haar hand…. oh nee elleboog…. voor haar mond te houden. Ze schiet mensen om haar heen aan om te vragen of ze het ook hebben gezien,  terwijl ze blijft roepen, dat het zo asociaal is allemaal… De meeste mensen kijken haar een beetje meewarig aan en lopen door.

De vakkenvullers kunnen de run op boodschappen, zoals pasta, aardappels & blikgroente nauwelijks bijhouden. Voordat ze het van hun kar kunnen halen, staan mensen al te graaien. Met stijgende verbazing zie ik mensen met karren vol pasta langs komen. Bij het brood grijp ik aan alle kanten mis. Dat is jammergenoeg wel vaker zo, maar nu begint het wel irritant te worden. Onderweg maak ik grapjes met mensen, die ik steeds tegenkom en die er net zo doodongelukkig van worden als ik.

En dan…. kom ik bij het WC papier en de keukenrollen… Leeg… Echt geen WC papier meer te krijgen. Waaaat ??? Nog een paar verpakkingen keukenrollen liggen zielig op de pallet. Dan die in ieder geval maar meenemen. Daar kom ik een leuke vent tegen, die ook zijn verbazing over zoveel mensen, die gaan hamsteren, niet kan verbergen. We maken grapjes over krantenpapier gebruiken. En eigenlijk wordt het bijna gezellig. We wensen elkaar sterkte en gaan weer onze eigen weg.

Jammer achteraf. Ik had gewoon een date af moeten spreken met die man. Voorlopig heb ik nog genoeg WC papier. En had het misschien leuk geweest om samen later een krant te delen. Waar dat hamsteren toch allemaal niet goed voor is… Een gemiste kans is het wel….

2 gedachten over “Hamstereeeen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s