Geplaatst in Corona

Mangothee

breakfast-1232620_1280

Toon Hermans zei ooit: “Niets is zo bijzonder als het gewone”. En wat had hij gelijk! Ik ondervond dat jaren geleden al. Door kanker veroordeeld tot weinig of niks kunnen. Nauwelijks in staat het einde van de straat te halen. Oh, wat kon ik verlangen naar “gewone” dagen…. En de geschiedenis herhaalt zich. Maar dan door thee….

Al zo’n twee weken zitten we zonder Mango thee. Vanwege de quarantaine en de Corona vind ik het niet echt nodig om een supermarkt in te gaan voor alleen dat. Maar het is echt onze lievelingsthee. Echt. We drinken het in de ochtend. En normaal ook in de middag als Sem uit school komt. Maar hij was dus op…. In de week, dat we nog in de Jumbo waren (alleen daar hebben ze hem), was de eerste hamsterweek van veel mensen. En dan was ook de thee nog in de aanbieding… Neeeee, geen thee dus.

We hebben er heel zuinig mee gedaan, maar uiteindelijk was hij natuurlijk echt op… Nou heb ik wat losse thee staan, die ik ook heel lekker vind, maar Sem is er niet van gecharmeerd. Dus gaan we op zoek naar een alternatief. Twee jaar geleden waren we samen op Samos. Daar hadden ze ook geen Mango thee. Wel Earl Grey. En dat dronken  we iedere ochtend bij het ontbijt. Zo’n ontbijt wat ik thuis eigenlijk bijna nooit maak. Met heerlijk vers fruit. Raar eigenlijk, dat je dat thuis dan weer niet doet… Dat gold overigens ook voor de Earl Grey thee. Zodra we thuis  waren schakelden we weer over op de Mango.

In de afgelopen dagen beleefden we weer even Samos. In de smaak van de alternatieve thee. Want dat is dan ook wel weer een voordeel. Even terug op die heerlijke vakantie. Waar we de heftige kankerperiode  achter ons hebben gelaten. Wat hebben we genoten daar. Iedere ochtend aan zee ontbijten. Zelf niet koken. Keuze uit ongelofelijk veel heerlijke dingen. Terwijl ik dit schrijf, neem ik me voor om keihard te gaan proberen om volgend jaar (als het dan weer hopelijk “normaal” is) terug te gaan met Sem! Dan gaan we Corona hopelijk afsluiten…

Maar goed, zoals gewoonlijk dwaal ik weer af… Terug naar thuis blijven. In quarantaine. Vanwege de Corona. En zonder onze lievelingsthee. Echt, na een week of 2, ga je watertanden van het idee, dat die thee weer in huis is. Wordt het bijna een soort obsessie. Maar nog steeds niet zo erg, dat ik er onnodig een supermarkt voor wilde betreden. Nou wil het feit, dat ook de kattenbrokken en de Calvé (de enige, die we écht lekker vinden) pindakaas op begonnen te raken, dus het moest er toch een keer van komen…. Dus ging ik gisteren, in alle vroegte, naar de Jumbo. En kocht drie pakjes Mango Thee en verse croissantjes. En ik kan je zeggen: we hebben genoooooten. Zooooo heerlijk was ons eigen, vertrouwde theetje.

En Toon… Die heeft gelijk: niets zo bijzonder als het gewone… Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! En blijf thuis. Met je lievelingsthee ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s